MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Az önjáró babakocsi

Az önjáró babakocsi

hvg.hu

Itt az önjáró okos babakocsi, ami a mesterséges intelligenciával segíti a szülőket.

Számos, a szülők életét megkönnyítő funkciót szereltek a GlüxKind okos babakocsijába, ami akár önállóan is képes haladni, érzékeli a környezeti veszélyeket, és elringatja a benne fekvő kisbabát.

Egy újabb termékben tűnt fel a mesterséges intelligencia, még ha első hallásra szokatlan is lehet a párosítás: egy babakocsiban. A Glüxkind Technologies az Ella névre keresztelt új termékét a Las Vegas-i technológiai szakkiállításon, a CES 2023-on mutatta be, és célja, hogy fejlett kényelmi és biztonsági funkciókkal segítse az elfoglalt szülőket.

Mint az Interesting Engineering írja, az akkumulátoros babakocsi egy adaptív tolás-rásegítő funkcióval rendelkezik: ez zökkenőmentesen mozgatja a kerekeket, amikor lejtőt vagy emelkedőt észlel. A szülőknek így elegendő finoman rátenniük a kezüket a babakocsira a könnyű előrehaladáshoz, függetlenül a terepviszonyoktól.

Emellett az Ella egy biztonsági funkcióval is rendelkezik: az intelligens fékezési technológia szabályozza a babakocsi sebességét, amikor az úgy észleli, hogy éppen lejtőn halad lefelé. Kéz nélküli módban a babakocsi észleli a távolságot a szülőtől, és karnyújtásnyira marad. Ha a felhasználó ezen kívül kerül, megáll.

Sőt, a babakocsi még a környezetet is figyeli, és figyelmeztet az olyan lehetséges veszélyekre, mint a rollerek, biciklik vagy autók.

A kéz nélküli mód a mesterséges intelligencia segítségével gondoskodik a biztonságos előrehaladásról – amikor pedig a gyerek nincs a babakocsiban, az eszköz képes önállóan haladni az ember mellett.

Emellett ringató funkcióval is fel van szerelve, és különböző hangokat is le lehet játszani rajta a Glüxkind alkalmazás segítségével, hogy a benne lévő gyerek alvási ciklusa hosszabb lehessen. De a babakocsi pozícióját is nyomon lehet követni a Find-My-Baby funkcióval.