MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Az életébe került, hogy vakon megbízott a Google Maps-ban, most perel a család

Az életébe került, hogy vakon megbízott a Google Maps-ban, most perel a család

hvg.hu

Ön használja a google maps-et vezetés közben?

Gondatlanság miatt indított pert a Google ellen egy tavaly elhunyt észak-karolinai férfi családja, akik a techóriás térképének az útvonaltervezőjét hibáztatják azért, hogy a rokonuk meghalt – írja a Guardianra hivatkozva a hvg.

A 47 éves Philip Paxson már fuldokolt a kocsijában, amikor tavaly szeptember 30-án rátaláltak a rendőrök egy csaknem egy évtizeddel korábban összeomlott híd alatti patakban. Az életét végül nem tudták megmenteni.

A családja szerint a sötét esős éjszakán Paxson a lánya kilencedik születésnapjáról tartott hazafelé, amikor a Google Maps a használhatatlan, romos hídra irányította ami az elavult digitális térképen ugyan szerepelt, de a valóságban nem.

Arra, hogy a híd valójában a megáradt patakba vezet, sehol sem figyelmeztették az autósokat táblák, sőt, le sem volt zárva a használhatatlan híd. Épp ezért, nemcsak a Google-t, de több olyan magántulajdon-kezelő céget is beperelt a férfi családja, amelyek a baleset környékén lévő földterületek karbantartásáért feleltek.

A Paxson-család jogászai azt állítják, hogy többen is megpróbálták jelezni a Google-nek, hogy használhatatlan a híd, és mellékelték egy olyan felhasználó levelezését, aki már 2020-ben is megpróbálta rávenni az internetes térképszolgáltatót, hogy vegye ki az útvonalai közül ezt az autós közlekedésre alkalmatlan útszakaszt, de sosem kapott választ tőlük.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20230921_Egy_amerikai_ferfit_egyenesen_a_halalba_kuldott_a_Google_Maps_ezt_allitja_legalabbis_a_csalad_akik_most_bepereltek

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: unsplash.com