MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Az Audi jövőjének új darabja

Az Audi jövőjének új darabja

jarmuipar.hu

Barcelona városától 1900 kilométerre, a Cupra továbbra is inspirálja a világot.

Magyarországon, Győrben ez a nem mindennapi, kihívó márka leleplezte az Audi Hungaria 200 munkavállalója előtt a Terramart.

Az eseményen – amelyen a Cupra elnök-vezérigazgatója, Wayne Griffiths, Markus Haupt, a Seat termelésért és logisztikáért felelős alelnöke, Alfons Dintner, az Audi Hungaria elnök-vezérigazgatója, Les Zoltán, az Audi Hungaria igazgatótanácsának autógyártásért felelős tagja és az Audi Hungaria további képviselői is részt vettek – a munkavállalók testközelből tekinthették meg a járművet, amelyet 2024-től kezdődően ők maguk gyártanak majd.

Az Audi Hungaria elnök-vezérigazgatója, Alfons Dintner szerint a Cupra Terramar „egy inspiráló modell, járműgyártásunk jövőjének erőteljes darabja”.

A 4,5 méter hosszú jármű Cupra géneket hordozó formai elemekkel ötvözi, hosszú motorházfedele és cápaorra az elszánt győzni akarását mutatja minden pillanatban. A tervek szerint 2024-ben piacra érkező autó belső égésű motorokkal és külső forrásról tölthető, körülbelül 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínáló, új generációs hibrid hajtásláncokkal is elérhető lesz. Névválasztása Terramar (Sitges, Spanyolország) városa előtt tiszteleg, ahol a márka útjára indult közel öt évvel ezelőtt. Ez a modell a Cupra 2025-ig terjedő villamosítási stratégiájának része, két további elektromos jármű, az UrbanRebel és a Tavascan mellett.