MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Autókereskedés hóból

Autókereskedés hóból

hvg.hu

Hóból épült autókereskedést nyitottak Finnországban.

A kínai Geely tulajdonában lévő Polestar márka, amely a Volvóból vált ki, egészen egyedi bemutatótermet kapott. A cég göteborgi, svédországi székhelyének minimalista dizájnára emlékeztető szalont nyitottak ideiglenesen a finnországi Rovaniemiben. A bemutatóterem érdekessége, hogy hóból épült.

Az „épületet” a Frozen Innovation cég hozta létre, amely az elmúlt 15 évben mintegy 50 különböző hó- és jégépítményt alkotott már, köztük szállodákat, bárokat és még egy kis kastélyt is.

A vállalat körülbelül háromezer köbméter havat hozott egy közeli síközpontból a kocka megépítéséhez. A létesítmény 12 méter magas, falai két méter vastagok. A projekt hat hétig tartott, ebből két hét volt az építkezés ideje és úgy tervezik, február végégi üzemelhet.

A Snow Space-ben a Polestar 2 EV modellt állították ki, amelyet egyébként csak online lehet megvenni. A közeli havas pályán tesztvezetésre is el lehet így vinni.

A Polestar 2-ben alapból egy 69 kWh-s akkumulátor van, amivel 470 kilométert tud megtenni hivatalosan egy feltöltéssel. A kocsit egy 170 kW-os teljesítményű villanymotor hajtja és németországi alapára 58 ezer euró (23 millió forint.)