MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Átadták a Grazban gyártott első 707 km hatótávú Fisker Ocean elektromos autót

Átadták a Grazban gyártott első 707 km hatótávú Fisker Ocean elektromos autót

e-cars.hu

Nagy nap volt a tegnapi az amerikai elektromos autógyártó vállalatnak, a Fisker Inc-nek.

Éppen a napokban számoltunk be arról a nagyszerű hírről, hogy Európában is rendelhető a Fisker 707 kilométer hatótávú tisztán elektromos autója, a Fisker Ocean.

Tavaly hosszú előkészítő munka után végre megkezdődött a modell gyártása Grazban, a Magna Steyrrel kötött korábban bejelentett gyártási szerződés alapján. A Fisker Inc. célja, hogy az ausztriai gyárban 2023 első negyedévében közel 300 Ocean-t rakjanak össze, majd a második negyedévben 8000-re, a harmadik negyedévre pedig 15 000-re növelnék a gyártási kapacitást. 2023 év végére pedig 42 400 darabot terveznek összeszerelni a szomszédunkban.

A Fisker legfrissebb sajtóközleménye szerint a vállalat megtartotta ígéreteit és az első Ocean névre hallgató SUV modellt pénteken vehette át az első szerencsés Dániában. Az első európai tulajdonos magától Henrik Fiskertől kapta meg a „slusszkulcsot” a nemrég megnyílt Fisker Center+ létesítményben Koppenhágában.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy Koppenhágában adhatom át az első Fisker Ocean modellünket” – mondta Henrik Fisker elnök-vezérigazgató.

Kezdetben a Fisker Ocean One Launch Edition két változatát fogják kiszállítani, 5000 darabos készlettel, „Hyper Range” akkumulátor opcióval és „Extreme” csomaggal, amivel sikerült a fent említett 707 km-es rekordot is összehozni. Ezen kivitel alapára 67 272 euró. Majd várhatóan szeptember végén mikorra kiszállítják az összes Ocean One modellt, megkezdheti az Ocean Extreme szállítását is a Fisker.

Egyelőre a vállalat a drágább, csúcsmodellek gyártására összpontosít, de készülnek az olcsóbb modellek is, az Ocean Ultra (49 999 dollár) és az Ocean Sport (37 499 dollár) személyében.