MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Anthénea, az úszó luxuslakosztály

Anthénea, az úszó luxuslakosztály

player.hu

Az energiaellátásról a tetejére szerelt napelemek, a vízkészletről fedélzeti víztisztító rendszer gondoskodik.

A világ első környezettudatos úszó luxuslakosztályaként hirdeti magát az Anthénea, egy James Bond-film által ihletett kapszula, amiről a legszívesebben ki sem mozdulnánk a nyár végéig.

A tengerparti szállodák és a luxusjachtok előnyeit egyesíti magában ez az úszó lakosztály, ami ráadásul teljesen önfenntartó is. Jean-Michel Ducancelle hajótervezőt az 1977-ben bemutatott James Bond-film, A kém, aki szeretett engem ihlette meg, a sztoriban a titkosügynök egy hasonló luxuskapszulában rejtőzött el a világ elől.

Az energiaellátásról a tetejére szerelt napelemek, a vízkészletről fedélzeti víztisztító rendszer gondoskodik, az 50 négyzetméteres kabinban pedig ketten mesés kényelemben elférnek. A 360 fokos panorámával rendelkező lakótérben kör alakú ágy és fürdőkád is helyet kapott.

Az úszó lakosztályon még csak tengeribeteg sem leszel, a stabilizálásáról ugyanis speciális ballasztrendszer gondoskodik. Az Anthénea már rendelhető, minden példányát egyedi igény szerint rendezik be, így az ára 500 ezer dollár is lehet, ami 150 millió forintnak felel meg.