MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
A Volkswagen elektromos zászlóshajója

A Volkswagen elektromos zászlóshajója

e-cars.hu

Megkezdődött a teljesen elektromos Volkswagen ID.7 előértékesítése Németországban.

A Volkswagen idén tavasszal mutatta be az ID.7-et, azt az elektromos limuzint ami a VW Csoport szerint átveheti a stafétabotot a belsőégésű Passat-tól. Ezzel párhuzamosan az akkor bejelentett 700 kilométeres hatótáv úgy tűnik, hogy meggyőzte a vásárlókat az Egyesült Államokban, Kínában és talán Európában is.

Hogy őszinték legyünk az ID.7 indulása sem volt felhőtlen, ugyanis június végén váratlanul bejelentették a németek, hogy az alacsony kereslet miatt, a 20-as és a 20B csarnokban néhány hétre megszűnik az ID.4 és az ID.7 gyártása. Ezért hivatalosan az elektromos ID.7 sorozatgyártása néhány napja indult el az esdeni üzemben.

A most Németországban piacra dobott Pro széria ugyan nem tudja az ígért 700 kilométeres WLTP hatótávot, de a 77 kWh-s akkumulátornak köszönhetően a 621 kilométer is kecsegtetően hangzik.

Azt azonban már az áprilisi premier alkalmával tudni lehetett, hogy az új, 86 kWh-s akkumulátorral ellátott ID.7 Pro S széria egy későbbi időpontban kerül a konfigurátorba. A mai sajtónyilatkozatban ugyan a Volkswagen nem említi, hogy pontosan mikor és milyen áron lesz elérhető a Pro S.

De azt már most tudjuk, hogy mindkét akkumulátorral szerelt ID.7-et az új APP550 e-motort fogja táplálni, ami a nagyobb teljesítmény mellett (210 kW) jóval hatékonyabb is.

A VW hangsúlyozza, hogy az ID.7 „különösen kényelmes és kiváló minőségű technológiákkal van felszerelve”. Például a kiterjesztett valóság head-up kijelzője és a „Discover Pro Max” navigáció alapfelszereltség, akárcsak a kulcs nélküli hozzáférés. A fedélzeten találhatók még Travel Assist, Lane Assist, Emergency Assist, Side Assist rendszerek és kamerák. Az ID.7-et egyébként gyárilag 19 colos alumínium kerekekkel szerelik. Az online konfigurátorban végzett véletlenszerű ellenőrzés alkalmával észrevettük, hogy az opcionális vonóhorog (990 euró) csak 20 colos kerekekkel kapható további 515 euróért.

A feltűnőbb, de opcionális csemegék közé tartozik a nagyméretű panorámás napfénytető „okosüveggel”, amely érintéssel vagy hangvezérléssel megváltoztatja az átlátszóságot. De ez ismét csak az Exterior Package Plus csomaggal kombinálható extra 1175 euróért. A hőszivattyú továbbra sem alapáras és külön kell megrendelni a szokásos 990 euróért.

Tehát míg Németországban a Volkswagen ID.7 Pro alapára 56 995 euróról indul, ezt az összeget néhány kattintással könnyedén 68 000 euró fölé tornászhatjuk. Nem is csoda, hisz a Volkswagen a prémium kategóriába sorolta az ID.7-et.

Imelda Labbé, az igazgatótanács értékesítési és marketing vezetője hozzáteszi, hogy ez a modell a „teljesen elektromos prémium modellek új etalonja” a csoporttól. „Az új ID.7 világszerte lenyűgözi vásárlóinkat nagy hatótávolságának, gyors töltésének, tágas belső terének és intuitív kezelésének köszönhetően.”