MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
A világ leggyorsabb lakóautója

A világ leggyorsabb lakóautója

vezess.hu

Célja, hogy felhívja a figyelmet a Charcot-Marie-Tooth betegségre.

A Palmer Designs megalkotta a világ leggyorsabb lakóautóját. A projekt egy 1977-es GMC Kingsley lakóbusszal és azzal a céllal indult, hogy felhívja a figyelmet a Charcot-Marie-Tooth betegségre (CMT). A GMC 200 km/órával hasított a sebességrekordok Mekkájában.


Az egyedülálló lakóautót Dennis McCarthy és Luke Richards építette. A Kingsley-t 8,2 literes Chevrolet Ram V8-as motorral szerelték fel, amely 700 lóerőt teljesít. A hajtáslánc-módosítások listáján találunk nitróbefecskendezést, MSD-7AL gyújtásvezérlő egységet és egy CBR nagy kapacitású hűtőt.

A lakóautót légrugózással, első és hátsó bukókerettel, valamint Ridetech Air Ride kompresszorral is felszerelték . A nagy sebességről történő lassítást mind a hat keréken TSM fékek biztosítják. Az ablakokat a súlycsökkentés érdekében műanyagból készítették, a karosszériát pedig fehér festékkel kezelték. Az aerodinamikai módosítások közé tartozik az alacsonyabb első lökhárító és oldalsó küszöbök.

Így sikerült, hogy a GMC Kingsley lakóautó kategóriájában rekordsebességet tudott elérni, pontosan 121,5 mérföld/órát, amely átszámítva közel 200 km/óra.

A jármű nemrég talált új gazdára a Facebookon, 95 000 dollárba került (32 millió forint).