MENÜ
2024. július 13.
Jenő
A programozó saját rendszámtáblája

A programozó saját rendszámtáblája

player.hu

Ötletes rendszámot választott a programozó, de aztán mások bírságai is nála landoltak.

Egy kaliforniai programozó elég ötletes egyedi rendszámot választott az autójára, ami azzal a járulékos előnnyel is járt, hogy nem találták meg a bírságok. Egy ideig, mert utána mindenki más büntetését is neki számlázták ki.

Joseph Tartaro az IT szektorban dolgozik, és amikor 2016-ban egyedi rendszámon gondolkodott az autójára, nagyszerű ötletnek tűnt a NULL kombinációt kérni. A programozók tudják, hogy ez a legtöbb programnyelvben az üres értéket jelenti,

ezért a rendszám azzal a járulékos előnnyel járt, hogy a büntetései automatikusan törlődtek a rendszerből.
Egy ideig nem is kapott bírságot az autójára, de amikor egy év múlva meg akarta újítani a rendszámát, az online regisztrációval máris lefagyasztotta a rendszert. Végül sikerült regisztrálnia a rendszámát, de itt kezdődtek a gondok. Hamarosan utolérte egy bírság, amit befizetett, és onnantól elkezdtek ömleni a büntetések a postafiókjába, összesen 12 ezer dollár, azaz 3,5 millió forint értékben.

A rendszer ugyanis az összes olyan bírságot neki küldte, ahol nem lehetett felismerni a rendszámot, vagyis NULL érték szerepelt a rendszám helyén, ezért most olyan büntetésekért is tartozik, amiket el sem követett, jelenleg is tárgyal a hatóságokkal, akik a rendszáma megváltoztatására kérik. Az esetét mindenesetre tanulságul mesélte el a Defcon hacker-konferencián.