MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
A legolcsóbb Toyota Land Cruiser októberben debütálhat

A legolcsóbb Toyota Land Cruiser októberben debütálhat

agroforum.hu / Gadóc György

A Tokiói Autószalonon rántják majd le a leplet a Land Hopperről, a nagy Land Cruiserek vagány és fiatalos kisöccséről.

„Az elektromos járművekkel való kapcsolatfelvétel kezdeti szakasza után az emberek olyan zéró emissziós autókat szeretnének, amelyek róluk szólnak és kifejezik életstílusukat. A Compact Cruiser EV tökéletes példája ennek a trendnek” – mondta a díj átvételekor Simon Humphries, a Toyota Design ügyvezető igazgatója.

Olyanra tervezték az összkerékhajtású Compact Cruiser EV formáját a Toyota franciaországi dizájnstúdiójában, hogy lényegre törő, karakteres megjelenésével kifejezze a célközönség életstílusát. A villanyterepjáró-tanulmány robusztus külseje számos stílusjegyet kölcsönzött a legendás első generációs Land Cruisertől, az 1951-es BJ-től, beleértve a jellegzetes sziluettet, a nagy hasmagasságot, a kiváló terepszögeket, a meredek szögben álló szélvédőt és a szögletes, kiálló első sárvédőt.

A szériagyártású Land Hopper a pletykák szerint annak a GA-F platformnak a rövidített változatára épül, amely a 300-as és a 250-es sorozatú Toyota Land Cruiser, a Sequoia, a Tundra és a Tacoma pickup, valamint az új Lexus GX alatt is található.


A Best Car Web szerint az újdonság induló ára a japán piacon nagyjából annyi lesz, mint amennyibe a Suzuki Jimny kerül. Ez meglehetősen kedvezőnek tűnik, különösen annak tudatában, hogy a magazin szerint a legkisebb Land Cruiser hasonló méretekkel rendelkezik majd, mint a családi használatra tökéletesen alkalmas Toyota Corolla Cross.

A feltételezések szerint az új terepjáró 4,35 méter hosszú, 1,85 m széles és 188 magas lesz. Egy új, teljesen elektromos hajtáslánc sem zárható ki teljesen, hiszen az eredeti Compact Cruiser tanulmány maga is villanyhajtású volt, bár a masszív létraalváz miatt kicsi az esély rá.

(Kép: Toyota)