MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
A kor nem számít

A kor nem számít

vezess.hu

Egy 78 éves angol úré a világ egyik legerősebb Audi TT-je 2.

A 78 éves nyugdíjas öregúr autója a bizonyíték, hogy a kor tényleg csak egy szám, és nem határolhatja be az ember céljait.

Az Audi TT RS már gyárilag sem olyan típus, amit nyolcvan felé közeledő nyugdíjasok garázsába képzelünk, de szerencsére vannak idős autórajongók, akik rácáfolnak a sztereotípiákra.

2016-ban például egy 81 éves lengyel néniről számoltunk be, aki 13 év spórolás után vásárolt magának egy új Subaru Impreza WRX STi-t, összkerékhajtással, 300 lóerővel. A Katowicében élő néni naponta ül a volán mögé, és furikázik imádott járgányával a városban. Máshova is el szokott utazni, a kora ellenére évente 10-15 ezer kilométert vezet.

Az Audi TT RS 78 éves angol tulajdonosa viszont ezen is túlmutat. Neki nem volt elég az Audi TT RS öthengeres, 2,5 literes turbómotorja által termelt 340 lóerő. Sajnos a részletekre nem térnek ki, de feltehetően minden komponenst érintő átalakítással sikerült 1100 lóerőt kicsikarni az Audi motorjából.

Ezzel a teljesítménnyel mindössze 3,2 másodpercbe telik 100 km/óráról 200 km/órára ugrania a sebességmutatónak, ami tényleg fenomenális érték. A 78 éves Arthur viszont nem áll meg itt, neki vannak még céljai és álmai, jelen esetben egy nagyobb turbófeltöltő és 1300 lóerő.