Tam_Bau
MENÜ
2020. szeptember 28.
Vencel
A kökemény Broncóban a Mustang szellemisége

A kökemény Broncóban a Mustang szellemisége

hvg.hu

A Ford által nem titkoltan a Jeep Wrangler ellenfelének szánt új Bronco kettő- és négyajtós változatban készül.

A Ford 1966-ban dobta piacra az első Broncót, melynek ötödik generációja 1992-ben látott napvilágot és 4 évvel később beszüntették a típus gyártását. Az O.J. Simpson-féle rendőrös üldözéses tv-közvetítés által 1994-ben minden korábbinál híresebbé vált típus most visszatért.

A Ford által nem titkoltan a Jeep Wrangler ellenfelének szánt új Bronco kettő- és négyajtós változatban készül, és mindegyik változatának levehető a teteje, illetve az ajtajai is. A 29,4 centiméteres hasmagasságú terepjáró gázlómélysége nem kevesebb, mint 85 centiméter.
Az alapmotor a gyártó már jól ismert 2,3 literes 4 hengeres turbós benzines egysége, mely 270 lóerőt és 420 Nm-t szabadít rá a kerekekre, és amely motor egy hétfokozatú Getrag kéziváltó társaságát élvezi, de felár ellenében akár tízfokozatú automata váltó is rendelhető. Akinek több erőre van szüksége, az választhatja a 2,7 literes biturbó V6-os erőforrást, melynek 310 lóerős teljesítménye, illetve 542 Nm-es nyomatéka csak és kizárólag egy tízfokozatú automata váltón keresztül érkezhet meg a kerekekre.

A kiváló terepjáró képességekkel rendelkező és utasterében egy 12 colos központi érintőkijelzőt felvonultató új Bronco amerikai alapára 29 995 dollár (9,4 millió forint), a legdrágább kivitel árcéduláján pedig 59 305 dolláros (18,6 millió forint) összeg olvasható. Az első példányokat az ígéretek szerint 2021 tavaszán vehetik majd át a vásárlók.