MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A jövő pickupjai a Toyotától

A jövő pickupjai a Toyotától

automotor.hu

Érkezik a Hiluxnál kisebb és jópofa megjelenésű Toyota pickup.

A Toyota thaiföldi részlegének 60. születésnapján mutatták meg az akkumulátoros-elektromos Hilux-ot, és az egy számmal kisebb IMV 0 elnevezésű pickupot.

Két nagyon fontos újdonsága is volt a Toyota thaiföldi részlegének 60. születésnapján megtartott rendezvénynek, hiszen itt nem csak a jövőre gyártásba kerülő akkumulátoros-elektromos Hilux Revo BEV pickupot mutatta meg Akio Toyoda, de ott volt a színpadon az IMV 0 elnevezésű haszonjármű is.

 

Előbbinek semmi köze a Nagy-Britanniában jelenleg készülő tüzelőanyagcellás-elektromos változathoz, és noha szemmel láthatóan készen van a konstrukció, arról csak később árulnak el részleteket. Sajnos az IMV 0 (ejtsd imv zéró) haszonjárműről is hasonlóan szűkszavú a jelenleg rendelkezésünkre álló információ. Ez egy, a Toyota kínálatában jelenleg nem létező szegmensbe érkező modell, amely sokféle hajtással lesz elérhető – benzines, dízel, elektromos –, és úgy konstruálták, hogy könnyen és szabadon felépítményezhető legyen.

Alapvetően járóképes alvázként árulják majd, de lesznek gyári speciális felépítmények is, úgymint lakóautó, nagy méretű doboz, satöbbi. A fejlesztést a thaiföldi központból irányították, de a mérnököknek segítettek a japán és ausztrál Toyota-mérnökök is. A sorozatgyártás 2023 második felében indul Thaiföldön, és ott már 2023-ban megvásárolható lesz az új típus, az IMV 0 által megelőlegezett akkumulátoros-elektromos változat várhatóan csak 2024-ben kerül gyártásba. Az európai forgalmazásról nincs hír, de egyelőre a típusról se sokat árultak el.