Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A földes bézs árnyalat lesz jövőre az év színe

A földes bézs árnyalat lesz jövőre az év színe

24.hu

A Dulux festékmárka kihirdette a 2021-es év színét, mely a Brave Ground elnevezésű földes bézs árnyalat, írja a Dezeen.

Az év színe tükrözi azt az erőt, amit a természetből meríthetünk, valamint egyre növekvő vágyunkat arra, hogy alkalmazkodjunk a bolygónkhoz és felelősséggel a jövőbe tekintsünk, különösen egy olyan világban, amely még mindig a koronavírus-válság kihívásaival néz szembe.

A színt a Dulux és az AkzoNobel festékgyártó szakértői több hónapos gondolkodás után választották ki. A folyamatban számos trendelőrejelző és dizájn specialista, szerkesztő és építész volt a segítségükre a világ minden tájáról.

A globális járvány következtében sok ember prioritása jelentősen megváltozik, sokkal inkább a saját jólétére, megélhetésére összpontosít – magyarázta Marianne Shillingford, a Dulux brit kreatív igazgatója.

 

Hozzátette, a színeknek ebben jelentős szerepük lehet.

Reméljük, hogy a 2021-es színpalettánk nyugtató és természetes tónusaival a szakembereket olyan terek létrehozására buzdítjuk, ahol az abban élő emberek erre reflektálnak majd és feltöltődnek, új erőre kapnak – mondta.

A nyugalom érzetét kínálva a Brave Ground sokoldalú, jól variálható szín. Tónusa a napszakok szerint változik, azaz a környezeti változásokra fogékonyan reagál.

Az amerikai Pantone vállalat még nem jelentette be az év 2021-es színét – tavaly a Classic Blue-t választotta, ami egy „mindenki kedvence” színárnyalat.