MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A csaló internetes kereskedő több mint 100 év börtönt kapott

A csaló internetes kereskedő több mint 100 év börtönt kapott

hvg.hu

Csalásért 116 év börtönt kapott egy profi Counter-Strike-játékos.

Shayene Victorio korábban profi videojátékosként kereste a kenyerét, mára azonban nagyot fordult az élete. A bíróság nemrég nagyon hosszú börtönbüntetést szabott ki rá.

Extrém hosszú, 116 év börtönt kért az ügyész a brazil Shayene Victorióra, egy korábbi Counter-Strike-játékosra, mert úgy vélik, hogy a fiatal nő többtucatnyi embert károsított meg. (A brazil ítélkezésben gyakran szabnak ki több évtizedre rúgó büntetést, de az érintettek általában ennek töredékét ülik le.)

A Kotaku cikke szerint Victorio korábban egy online áruházat üzemeltetett, ahonnan sokan rendeltek is, de a termékek több esetben sem jutottak el a vásárlókhoz. A bíróság szerint összesen 118 ember járt pórul, illetve fizetett valamiért, amit nem kapott meg soha.

Shayene Victorio neve az e-sport világát ismerők számára ismerősen csenghet, a brazil nő ugyanis kisebb hírességnek számít: a 2010-es éveket megelőzően profi Counter-Strike-játékosként óriási karriert futott be. Bár a versenyszerű játékot már régen abbahagyta, teljesen nem tűnt el: a streamerek által használt Twitchen ő is rendszeresen sugároz élő műsorokat.

Egyik ilyen adásában el is mondta, hogy a bíróság téved, és amúgy sem fogják elítélni. A fiatal nő ügyvédje pedig azzal hárította a sajtó kérdéseit, hogy a védencét mindaddig megilleti az ártatlansága vélelme, míg a bíróság meg nem hozta jogerős ítéletét. Arra pedig még várni kell.