MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
A bíróság elrendelte a gyorshajtónak, hogy adja el az autóját

A bíróság elrendelte a gyorshajtónak, hogy adja el az autóját

vezess.hu

„Egy gyors, nagy teljesítményű autó avatatlan kézben nem játékszer, hanem fegyver."

Egy 23 éves fiatalember égette a gumit és rajzolt fánkokat az aszfaltra a németországi Ludwigsburg városának főterén még áprilisban, amikor megérkeztek a rendőrök és kérdőre szerették volna vonni a BMW 440i vezetőjét. Az autó tulajdonosa ezt azonban nem várta meg, gázt adott és elmenekült a rendőrök elől.

A járőrök megpróbálták követni, de nem érték utol: “Padlóig nyomtam a gázt a 194 lóerős szolgálati autónak, de egyszerűen nem értük utol. Egy idő után aztán felhagytunk az üldözéssel, hiszen már több mint 120 km/órás sebességgel száguldottunk a városban, nem hajszoltuk tovább a BMW-t, nehogy balesetet okozzon a nyomás miatt – nyilatkozta a járőr.”

A menekülő autós több piros lámpán áthajtott, a járdára is felment menekülés közben, de ezt nem ismerte el a bíróságon, azonban azt igen, hogy gyorsan hajtott, mert pánikba esett amikor meglátta a rendőröket. A bírót ez nem nagyon hatotta meg: egy évre bevonták a jogosítványát és három hónapot kapott arra, hogy eladja az autóját, melynek az árából 7000 eurós büntetést kell fizetnie (2,5 millió forint).

“Egy gyors, nagy teljesítményű autó avatatlan kézben nem játékszer, hanem fegyver. Könnyedén megsebesíthetett volna egy babakocsis anyukát vagy a gyalogosokat” – zárta a bíró a tárgyalást.