MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A bajai városvezetés a megelőzésre is gondol

A bajai városvezetés a megelőzésre is gondol

ezalenyeg.hu

Rendkívüli közleményt adott ki Nyirati Klára a koronavírusról.

A bajai városvezetés a megelőzésre is gondol: a polgármester rendkívüli közleményt juttatott el a diákok szüleinek.

Nyirati Klára ellenzéki polgármester a koronavírus kapcsán egyeztetett a:

  • Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosával,
  • a Bajai Óvodaigazgatóság vezetőjével
  • és a Bajai Egyesített Bölcsődék vezetőjével

és az egyeztetést követően polgármesteri hatáskörbe tartozó döntést hozott.

Az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődékben és óvodákban a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezetők elfogadják a szülő/törvényes képviselő által kiállított otthonmaradási igazolást.
Amennyiben a szülő/törvényes képviselő a megbetegedésre tekintettel, vagy annak megelőzése érdekében otthon tartja a gyermekét, úgy huzamosabb időt – akár két hetet is – igazoltnak tekinthetnek az intézményvezetők, természetesen írásos értesítés esetén.

A polgármester arra kéri a szülőket/törvényes képviselőket, hogy amennyiben bármilyen gyanú felmerül, hogy gyermekük az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, értesítsék az intézményvezetőket, illetve a háziorvosukat!

Nyirati Klára felhívta a lakosság figyelmét a kézmosás jelentőségére. Ezen túl pedig a Baján üzemelő üzletek működtetőit kéri, hogy az üzletekben használt bevásárlókocsik gyakoribban fertőtlenítsék.

A fenti példából is látszik, hogy bármely polgármester megtehetné, hogy a Fidesz lagymatag védekezési stratégiáján túl saját hatáskörbe tartozó döntésekkel is védi a helyieket, akikre felesküdött.