MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Zöld a zöldben

Zöld a zöldben

hvg.hu

Alapból is látványos a Volkswagen Arteon és itt sikerült egyedivé is tenni.

Eredeti Volkswagen Arteont mutatott be a cég amerikai részlege Big Sur néven, amelyet Kalifornia egyik partszakaszának jellegzetesen zöld földrajzi területe ihletett.

A látványos zöld fóliázás mellett a kocsi kapott néhány új optikai tuning kiegészítőt, mint az elülső spoiler, az oldalsó kötényelemek és a fekete 20 colos, Rotiform TUF-R kerekei. A felfüggesztését is lejjebb engedték 38 milliméterrel.

A fóliázás mintegy 50-60 órát vett igénybe a cég szerint, amelyhez levették az ajtókat, a motorháztetőt és a csomagtartófedelet is. Az egységes megjelenés érdekében a vinil burkolat még a belső ajtófélfákat és az oldalsó, apróbb felületeket is eltakarja.

A kocsit 2021-ben fogják majd különböző rendezvényeken használni az Egyesült Államokban. A 2021-es, frissített Arteonban a motorháztető alatt egy 2.0 literes, turbós négyhengeres motor van jelen esetben, amely 268 lóerős és 350 Nm-es nyomatékú. Az idei eladások alapján úgy tűnik bejött a vevőknek is a frissítés, mert idén 1099 darabot szállított az Arteonból a VW az USA-ba, míg 2020 azonos időszakában 788-at.