MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Zárt kapuk mögé kényszerül a tokiói olimpia?

Zárt kapuk mögé kényszerül a tokiói olimpia?

index.hu

„A sportolók és a japán emberek védelme a legfontosabb."

 

A japán kormány bő egy hónappal ezelőtt, március közepén meghozta azt a döntést, hogy nem enged be külföldi szurkolókat a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári olimpiára, de most úgy tűnik, ennél szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni.

Hasimoto Szeiko, az esemény elnöke az AFP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a sportolók és a japán emberek védelme a legfontosabb, és csak akkor lehet sikeres olimpiáról beszélni, ha sikerül mindenkinek megóvni az egészségét.

EZÉRT KILÁTÁSBA HELYEZTÉK, HOGY A TELJES VIADALT ZÁRT KAPUK MÖGÖTT RENDEZIK, ERRŐL A VÉGLEGES DÖNTÉST JÚNIUSRA HALASZTOTTÁK.

Japánban az utóbbi időben az új variánsok miatt megugrott a fertőzések száma, az országot elérte a harmadik hullám, ezért több prefektúrában (a tokióiban is) elrendelték a veszélyhelyzetet.

Az már korábban eldőlt, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha minden kötél szakad, Japán már így is súlyos dollármilliárdokat veszített, az egyenleget pedig természetesen tovább ronthatja a nézők kizárása.

Az országot továbbra is megosztja a nyári játékok megrendezése, a lakosság legnagyobb része ellenzi, és vagy további halasztást, vagy teljes törlést szeretne. A helyi egészségügyi rendszeren jelenleg óriási a nyomás, ráadásul az olimpia további önkénteseket vesz majd igénybe.