Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Vidéki hangulat

Vidéki hangulat

lakbermagazin.hu

Kis 80nm-es ház a múlt századok angol és francia vidéki építészetének hangulatával.

A tulajdonos antik tárgyak iránt érzett gyűjtőszenvedéje és az 1600-as, 1700-as évek angol és francia építészete, vidéki házai inspirálták a tervezőket amikor megálmodták ezt a 80nm-es, mesekönyvek lapjaira illő kis házat, kívül belül sok újrahasznosított anyagot beépítve, a belső tereket az antik elemekkel dekorálva.

Bontásokból származó, újrahasznosított kő, tégla, pala a külső részeken, újrahasznosított gerendák, deszkák és padlóburkolat a beltérben – antik gyűjteménnyel felöltöztetve. A pompás természeti környezetben fekvő ház mögötti tavacskára pompás a rálátás a teraszról, hogy a látvány zavartalan élvezetét ne akadályozza semmi, a korlátot vékony kábelekből alakították ki.

A tulajdonos aki imádja a növényeket, maga javasolta a ház elülső oldalának elrendezését a téglával kirakott terasszal és kerttel. Az ablakok újak, de igyekeztek autentikusan, a ház egészéhez illően tervezni a nyílászárókat. Az ablakok fölötti áthidaló gerendák szintén újrahasznosított faanyagból származnak. Belül, a boltíves mennyezet és a nyitott tér a “nagy termet” még nagyobbnak éreztetik, míg az újrahasznosított anyagok a korosság érzetét sugározzák. A tulajdonos lakberendés és stílusok iránt érzett szeretete és érzéke megmutatkozik az enteriőrökben, a belső tereket maga dekorálta.