MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Vettel és a Mercedes?

Vettel és a Mercedes?

vezess.hu

Váratlanul felpörögtek az események ezen a héten a Forma-1-ben.

 

A Ferrari bejelentette, hogy az idei szezon végén Sebastian Vettel elköszön a csapattól, két napon belül pedig a német utódja is meglett Carlos Sainz személyében.

A spanyol a McLarentől érkezik, az ő helyét pedig Daniel Ricciardo foglalja majd el – de Wokingban tárt karokkal fogadták volna a Ferraritól távozó Vettelt is.

A McLarennek Andreas Seidl személyében német csapatfőnöke van, nagyon is komoly opció volt, hogy Vettel 2021-től az akkor már újra Mercedes-motorokkal versenyző csapatnál folytassa pályafutását. Német lapértesülés szerint a McLaren tett is ajánlatot Vettelnek, arra azonban a német végül nemet mondott.

Seidl szerint a McLarennek legalább három évre van szüksége ahhoz, hogy reális esélye legyen győzelmekért harcolni. Az Auto Bild szerint Vettel fájó szívvel tudatta a csapattal, hogy karrierje jelenlegi szakaszában nem tud ennyit várni arra, hogy újra esélye legyen a trófeákra, végül harag nélkül váltak el a felek.

A lap szerint Vettel terve egyértelmű: vagy sikerül valahogy elfoglalnia Valtteri Bottas helyét a Mercedesnél, vagy befejezi a pályafutását.
Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása szinte biztos a Mercedesnél, így amennyiben Vettelt leigazolnák, valódi szupercsapata lehetne a németeknek.

Kérdés, hogy egy ilyen robbanásveszélyes felállást be merne-e vállalni a címvédő. Toto Wolff csapatfőnök mindenesetre már korábban jelezte, a Mercedes nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy Vettel szabaddá vált. Vettel és Wolff között egyébként kifejezetten jó, baráti a viszony, akár az is lehet, hogy ők már tudnak valamit, amit a világ még nem…