MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
V6-os duplaturbós a Warthog orrában

V6-os duplaturbós a Warthog orrában

autonavigator.hu

Közelről fotózták le a Ford Bronco legdurvább verzióját, a Warthogot.

Alaposan körbefotózták az álcázott Ford Bronco Warthog terepjárót, de így is éppen elég sok részlet derül ki az új terepjáróról.

Sportos terepjáró modelljeinél is erősít a Ford, ahogy pár hete már láthattuk, érkezik az új Bronco erősített kivitele. A névről még megoszlanak a vélemények, de a legtöbb helyen már Warthog, vagyis varacskos disznóként emlegetik.

A készülő sport terepjáróról még csak egy fotót közölt a Ford, most viszont valaki alaposan körbefotózta az álcázott autót, így elég sok részlet kiderül róla. Az nem, hogyan fognak kinézni az új, szélesített kerékjáratok, de ennél talán sokkal fontosabb a technika. A sötétített ablakokon keresztül is látható, hogy
az első ülések mögött teljes bukócső foglalja el a teret.

Nagy kérdés, hogy ez megmarad-e a sorozatgyártásra is. Ha igen, akkor az ötajtós verzió is csak kétüléses lehet, ami mindenképp komolyabb autóra utal, mint az F-150 Raptor.

A 17 colos, peremzáras felniken 37 col átmérőjű BF Goodrich abroncsokat láthatunk, de ezeknél is érdekesebb, ami mögötte van. Az alumínium futóműalkatrészek között pont ugyanolyan narancssárga Fox lengéscsillapítókról számolt be a fotók készítője, mint amiket az F-150 Raptornál is használ a Ford. Azt egyelőre nem tudni pontosan, milyen motorral készülnek, de azt már elárulták, hogy nem lesz V8-as, vagyis V6-os duplaturbós lesz a Warthog orrában. Két lehetőség van, vagy az amerikai piacon elérhető Explorer ST 3,0 literes 400 lóerős motorját kapja, vagy az F-150 Raptor 3,5 literes 450 lóerős EcoBoostját. Bármelyik is legyen, a Warthog már most kegyetlenül néz ki, és könnyen el tudjuk képzelni a sivatagban, vagy éppen sziklákon száguldani.