MENÜ
2024. június 14.
Vazul
Újragondolták a Rangert

Újragondolták a Rangert

agroinform.hu

Intelligensebb és sokoldalúbb az alapjaitól kezdve újragondolt Ranger.

A Ford Ranger a pickupok legjavát kínálja és ezen még tudott csavarni az autógyártó: az új Ford Ranger ugyanis sok tekintetben felülmúlja elődét. Intelligensebb és sokoldalúbb az alapjaitól kezdve újragondolt Ranger, ami tökéletes társ a munka és az utazás során. Nézzük, mit kell tudni róla!

Az előző generációs Ford Ranger egy igazi klasszikus a pickupok világában. Számtalanszor bizonyította már rátermettségét, most pedig újjászületett és még annál is sokkal jobb lett, mint amilyennek megismertük. Az új változatba több intelligens technológia és praktikus megoldás került.

 

Egy autó megújulása több szinten is történhet. Az új Ford Ranger esetében az alapoktól gondolták újra a kocsit. Például új a külső formaterv, új hajtáslánc megoldások kerültek bele, továbbfejlesztették a futóművet, átalakult a raktér és a belső tér is, és beépítettek jó pár igen hasznos vezetéssegítő technológiát is.

Így jött létre az új Ford Ranger, ami a pickuposok kedvence lesz.

 Annyi biztos, hogy nem kell kompromisszumot kötni azoknak, akik az újratervezett Ranger mellett döntenek: megkapják az erőt, a stabilitást és a kényelmet is, ráadásul a hajtásláncoknak köszönhetően az autó vontatási kapacitása 3,5 tonna.

Már a belépő szintű dízelmotor, a 2.0 EcoBlue is 170 lóerővel és 4X4 meghajtással küzdi le az akadályokat, a teljesítmény a 205 LE-s e-AWD modelltől egészen a Ford 3,0 literes V6-os turbódízel motorjáig terjed, ami 240 lóerő és 600 Nm forgatónyomaték leadására képes.

De a „benzinvérűeknek" sem kell szomorkodni – az egyedi kialakítású és felszereltségű Raptor kivitel igazi aduásza a 3.0 EcoBoost benzinmotor, 292 LE-vel.

A Ford fedélzeti információs rendszere a SYNC® 4A, ami az új Rangerben is elérhető: a Limited változatoknál egy 10,1 colos képernyőn keresztül irányítható, a Wildtrak modelleknél pedig 12 colos kijelző segítségével. A kommunikációs rendszer kapcsolódik a felhőhöz, hangvezérléssel is működtethető, illetve akár vezeték nélkül is tölthető vele a mobiltelefon.

A Ranger kiválóan alkalmazkodik a különféle terepviszonyokhoz. Terepképesség tekintetében verhetetlen, ez annak köszönhető, hogy 7 vezetési módozat közül választhat a sofőr a körülmények alapján.

Akár egy mozdulattal lehet négykerékhajtásra kapcsolni, amennyiben a terep ezt igényli. Sebességfokozatok közül 10 került a pickupba, ezek között magabiztosan lehet navigálni az e-váltó segítségével. Az e-váltó nemcsak hasznos, de igen mutatós is, különösen jól sikerült elem, ami még inkább a letisztultság érzetét kelti.

Az új Ford Ranger intelligens technológiái közé tartozik a 360 fokos kamerakép. Ez úgy jön létre, hogy az autó több pontján videókamerákat építettek be, ezek egy szoftver segítségével hoznak létre egy 360 fokos képet, amin felülnézetben látható a Ford pickup. Segítségével az autó környezete jobban feltérképezhető, így könnyebb elkerülni az esetleges ütközéseket, baleseteket.