MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Újabb magasbeosztású orosz tiszviselő esett ki a lakása ablakán

Újabb magasbeosztású orosz tiszviselő esett ki a lakása ablakán

444.hu / Szurovecz Illés /Fotó: Youtube/New York Post

Holtan találták az 58 éves Marina Jankinát, aki az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette.

Sajtóbeszámolók szerint kizuhant a lakása ablakán, a rendőrség szerint öngyilkosságot követett el.Jankina korábban az adóhivatalnál dolgozott, majd a szentpétervári állami ingatlanok kezelésével foglalkozó bizottság alelnöke is volt, írja a Newsweek.

Ahogy Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója is utalt rá a Twitteren, nem Jankina az első magas beosztású orosz tisztviselő, aki furcsa körülmények közt halt meg az utóbbi időben.

Az orosz hatóságok szerint a 72 éves Vlagyimir Makarov rendőrtábornok is öngyilkosságot követhetett el. Vlagyimir Putyin elnök január végén menesztette Makarovot, akit a korábban „az ellenzéki aktivisták és kellemetlen újságírók elleni »vadászat« fő szervezőjének” nevezett. Makarov holttestét hétfőn találták meg az otthonában.

Miután tavaly februárban Oroszország megtámadta Ukrajnát, sorra hullani kezdtek az oligarchák is:

Ivan Pecsorin, aki az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért felelt, szeptembreben kiesett a jachtjából.
A Lukoil igazgatója, a háborút kritizáló Ravil Maganov szeptemberben kiesett a kórház ablakán.
A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjében.