Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Újabb európai gyárak indulhatnak újra

Újabb európai gyárak indulhatnak újra

vezess.hu

Hosszú kényszerszünet után az MAN Truck&Bus úgy döntött, hogy csökkentett üzemmódban, de folytatja a gyártást.

Az MAN busz- és teherautógyár április 27-től fokozatosan újraindítja a termelést európai gyáraiban. A cégcsoport március közepén függesztette fel a gyártást a megszakadt alkatrész-ellátási lánc, valamint a haszonjárművek iránt megcsappant kereslet miatt – tájékoztatta a Vezesst a cég hazai képviselete.

A gyártás újraindítását szigorú munka- és egészségvédelmi intézkedések mellett kezdik meg. Ezek közé tartozik a munkavállalók közötti távolság növelése, a védőeszközök biztosítása, valamint a megszokott rutineljárások megváltoztatása a koronavírus-járványra való tekintettel.

Személyi változás a magyar MAN képviseletnél

Április elsejétől Bíró Mátyás lett az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. új tehergépjármű értékesítési üzletágának vezetője. A szakember korábban az operatív lízingszektorban a Business Lease Hungary Kft-nél dolgozott értékesítési vezetőként, majd az Opel Southeast Europe Kft-nél folytatta pályáját magyarországi flottaértékesítési igazgatóként.

A termelésben és az adminisztrációban részt vevő alkalmazottak kezdetben rövidített munkaidőben fognak dolgozni. A szellemi munkát végzőknél ugyanakkor bizonyos esetekben továbbra is fennmaradhat az otthoni munkavégzés lehetősége. Az irodába való visszatérést a biztonsági előírásoknak megfelelően lépcsőzetes oldják meg.

“Az elmúlt hetekben a válságkezelő csoport intenzíven dolgozott a megfelelő követelmények és feltételek kidolgozásán, amelyek között gyáraink újraindulhatnak. A kulcsfontosságú kihívások között szerepel a beszállítók megbízható alkatrészellátása, valamint a saját munkafolyamataink megszervezése dolgozóink védelmének maximális biztosítása mellett, nem beszélve a haszongépjárművek iránti kereslet élénkítésére irányuló intézkedésekről” – hangsúlyozta Joachim Drees, az MAN Truck & Bus SE vezérigazgatója. A cégcsoport első embere ugyanakkor arra kéri az európai politikusokat, hogy uniós szinten összehangolt intézkedésekkel támogassák a haszonjármű-gyártók gyors piaci visszatérését.

Az MAN Truck&Bus Európa egyik vezető haszonjárműgyártójának számít, világszerte több mint 37 ezer munkatársat foglalkoztat. A Traton SE tulajdonában lévő vállalat tavaly körülbelül 11 milliárd eurós forgalmat generált. A cégcsoportnak Európában Ausztriában (Steyr), Németországban (München, Nürnberg, Salzgitter), Lengyelországban (Starachowice, Krakkó), Törökországban (Ankara), valamint Oroszországban (Szentpétervár) vannak gyártóbázisai.