MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Úgy lett az év kézilabdázója, hogy nem is értesítették

Úgy lett az év kézilabdázója, hogy nem is értesítették

24.hu

Remélem, ez nem csupán egy vicc! – mondta mosolyogva.

Július 18-án, szombaton a Nemzetközi Kézilabda Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben Niklas Landin Jacobsen és Stine Bredal Oftedal lett a világ legjobb kézilabdázója. A THW Kiel olimpiai, világ és Európa-bajnok kapusát meglepetésként érte a hír, főleg úgy, hogy semmi hivatalos értesítést nem kapott róla.

„Kint játszottam a gyerekekkel a nyaraló kertjében, aztán bementem és megnéztem a telefonomat. A kieli kapusedzőm, Mattias Andersson írt nekem: »Gratulálok, átkozottul megérdemelted.« Arra gondoltam, hogy oké, de vajon mi történt? Aztán felmentem az Instagramra, és láttam az üzeneteket, mire rájöttem, ez azért van, mert nyertem” – idézte a kapust a Daniasport.hu portál.

Hozzátette, eltelt egy hét, és mindig nem kapott hivatalos értesítést, csak az IHF közösségi oldalain látta a hírt.

Remélem, ez nem csupán egy vicc! – mondta mosolyogva.Hozzátette, nem számított arra, hogy megnyeri a címet, még Mikkel Hansent és a norvég Sander Sagosent is esélyesebbnek tartotta.

„Már annak is örültem, hogy a legjobb öt között ott voltam. De hogy győztem, arra őrülten büszke vagyok, és nagyon boldoggá tett. Ez olyasmi, amit nagyon kevés játékos mondhat el magáról, igazi mérföldkő a karrieremben.”