Tam_Bau
MENÜ
2020. augusztus 5.
Krisztina
Úgy lett az év kézilabdázója, hogy nem is értesítették

Úgy lett az év kézilabdázója, hogy nem is értesítették

24.hu

Remélem, ez nem csupán egy vicc! – mondta mosolyogva.

Július 18-án, szombaton a Nemzetközi Kézilabda Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben Niklas Landin Jacobsen és Stine Bredal Oftedal lett a világ legjobb kézilabdázója. A THW Kiel olimpiai, világ és Európa-bajnok kapusát meglepetésként érte a hír, főleg úgy, hogy semmi hivatalos értesítést nem kapott róla.

„Kint játszottam a gyerekekkel a nyaraló kertjében, aztán bementem és megnéztem a telefonomat. A kieli kapusedzőm, Mattias Andersson írt nekem: »Gratulálok, átkozottul megérdemelted.« Arra gondoltam, hogy oké, de vajon mi történt? Aztán felmentem az Instagramra, és láttam az üzeneteket, mire rájöttem, ez azért van, mert nyertem” – idézte a kapust a Daniasport.hu portál.

Hozzátette, eltelt egy hét, és mindig nem kapott hivatalos értesítést, csak az IHF közösségi oldalain látta a hírt.

Remélem, ez nem csupán egy vicc! – mondta mosolyogva.Hozzátette, nem számított arra, hogy megnyeri a címet, még Mikkel Hansent és a norvég Sander Sagosent is esélyesebbnek tartotta.

„Már annak is örültem, hogy a legjobb öt között ott voltam. De hogy győztem, arra őrülten büszke vagyok, és nagyon boldoggá tett. Ez olyasmi, amit nagyon kevés játékos mondhat el magáról, igazi mérföldkő a karrieremben.”