MENÜ
2022. január 18.
Piroska
Tolnai portyázók, családi segitséggel

Tolnai portyázók, családi segitséggel

24.hu • fotó: police.hu

Az éjszakára nyitva hagyott ablakok szúnyoghálóját letépték, leégették, az ablakot benyomták.

A szekszárdi rendőrök akkor kezdtek el nyomozni, amikor a banda tagjai 2019 tavaszán, nyarán betörtek Tolna megyei települések (Bátaszék, Szekszárd, Tamási) házaiba – írja a police.hu. Az éjszakára nyitva hagyott ablakok szúnyoghálóját letépték, leégették, az ablakot benyomták, egyikük bemászott, beengedte a bejárati ajtón társait. A házakból különböző értékeket loptak el.

A rendőrök látókörébe került egy négyfős társaság. Egy 53 éves és egy 28 éves pécsi, egy 42 éves szőkédi és egy 52 éves iharosi férfi. Őket az egyik, a megyében elkövetett betörés után elkapták, három embert őrizetbe vettek, letartóztattak. Közben kiderült, Tolna megyén kívül az ország számos pontján (Baranya, Somogy, Zala, Bács- Kiskun, Veszprém megyében) hasonló módon törtek be házakba.

Összesen mintegy 10 millió forint értékben loptak el pénzt, aranyékszereket. Az elkövetők legalább 50 családi házba törtek be 2019 februárja és júniusa között. A betörőket családtagjaik is segítették, akik az ellopott ékszerek zálogosításában vettek részt.

A nyomozók az értékek egy részét visszaszerezték, a házkutatásokon a szőkédi férfi otthonában egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

A rendőrök 50 rendbeli lopás, 11 rendbeli bűnpártolás miatt összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként. A szekszárdi kapitányság – az országos koordináció irányítójaként – befejezte a nyomozását, több tízezer oldal ügyiratot küldtek át a napokban az illetékes ügyészségnek.