MENÜ
2024. május 4.
Mónika, Flórián
„Te tetted ezt, király!”

„Te tetted ezt, király!”

telex.hu / Zách Dániel / fotó: hirflow.hu, facebook/Berta Beáta

A Karinthy Frigyes Gimnázium tizenhét tanára is közös tablón búcsúzik.

Összesen tizenhét tanár távozott az idei tanévben a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból, ezért közös tablóképet tettek közzé a Facebookon, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az oktatásügy súlyos helyzetére, illetve a már most is jelentős tanárhiányra. Egyikük a 444-nek elmondta, hogy a tablóval szeretnék megmutatni, hogy nemcsak beszélnek arról, hogy felmondanak, hanem egyre többen meg is teszik. A posztban közölt kép mellé azt írták:

„A Karinthyból a 2022/2023-as tanévben távozó tanárok – vannak, akiket kirúgtak, vannak, akik maguk döntöttek a távozás mellett.

»Te tetted ezt, király!«”

A képeken szürkével jelölték azokat a kollégákat, akiket tavaly rúgtak ki az országos tüntetési hullámban való részvételük miatt, a többiek képe pedig színes, ők a közelmúltban nyújtották be felmondásukat. A távozó tanárok közt van, aki történelmet, más matematikát, irodalmat, idegen nyelvet, biológiát, illetve földrajzot tanított a Karinthyban.

Néhány nappal ezelőtt arról olvashattak a Telexen, hogy Elballagtunk feliratú tablót tett közzé a Budakalászon található Szentistvántelepi Általános Iskola tanárainak egy csoportja. Mint az erről szóló Facebook-posztban leírták, a tablón szereplő tanárok többsége az idei tanév végén hagyja el a közoktatást, de van köztük olyan is, aki az utóbbi egy-két évben döntött így.