MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Te mit választanál? – Fókuszban a középfokú oktatás

Te mit választanál? – Fókuszban a középfokú oktatás

Fotó: facebook.com/ Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

Általános iskolásoknak, álláskeresőknek, szakmaváltóknak szól a „Jövőd Záloga” Pályaválasztási Kiállítás Szekszárdon.

 A Tolna Vármegyei Kormányhivatal – 3 év kihagyást követően – 22. alkalommal rendezi meg a nívós programot november 14-16-ig a Babits Mihály Kulturális Központban.

A korábbi évektől eltérően idén mindhárom nap a középfokú oktatásról szól, szűkebb pátriánk középfokú oktatási intézményei mutatkoznak be, ismertetik képzési palettájukat a legkülönfélébb módon. A rendezvény elsősorban a továbbtanulás előtt álló 7. és 8. osztályos általános iskolásokat, szüleiket, kísérőiket célozza meg, de számos szakma megismerésére is lehetőség nyílik, így azon álláskeresők számára is hasznos lehet, akik szakképzettséggel még nem rendelkeznek, esetleg szakmát váltanának.

A vármegye 22 középfokú oktatási intézménye képviselteti magát a kiállításon, a szekszárdi Garay János Gimnázium laborja például külön standon érdekes kísérleteket mutat be. A Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Technikuma és Kollégiuma a korábbi évekhez hasonlóan idén is „Nyitott műhely” programot hirdet, amely a műhelylátogatások révén a pályaválasztás előtt álló fiatalok részére nyújt segítséget a továbbtanulási döntésben. Az érdeklődők megismerhetik egyebek mellett az egészségügy, valamint a rendvédelmi szervek, továbbá iparvállalatok által nyújtott álláslehetőségeket, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében pedig VR-szemüveges szakmabemutatón vehetnek részt.