MENÜ
2024. május 20.
Bernát, Felícia
Súlyos hibák, amiket naponta elkövetünk

Súlyos hibák, amiket naponta elkövetünk

hazipatika.com

A stresszes időszakokban oda kell figyelni, nehogy hibát hibára halmozzunk.

Ha idegesek vagyunk, a szervezetünkben végbemenő változások miatt a gondolkodásunk is megváltozhat, és olyan döntéseket hozhatunk, amelyek nyugodt állapotban már egyáltalán nem tűnnek olyan jóknak. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibáinkat, amelyeket a stressz miatt követhetünk el.

Nyavalygunk a kollégáknak

Elsőre jó ötletnek tűnhet az aggodalmainkat megosztani másokkal, de a negatív érzelmek ragadósak és lavinaszerűek lehetnek, tehát ahelyett, hogy csökkenne bennünk a stressz érzése, csak tovább fog nőni. Ráadásul a másik is idegesebb lesz és a feszültség levezetésére könnyen minket használhat fel. Inkább beszélgessünk egy kicsit a barátainkkal olyan témákról, amelyeket élvezünk, vagy menjünk el velük egy gyors sétára.

A stresszes időszakokban oda kell figyelni, nehogy hibát hibára halmozzunk, döntéshozatal stressz idegesség hibák szorongás szorongás következményei
Hirtelen felindulásból döntünk

Reggeli hibák

Ezeket a hibákat követjük el reggelenként A reggeli morcosság a felkeléssel indul és sajnos egészen estig kitart, ha nem teszünk ellene! Íme néhány tipp, amellyel elkerülhetők a leggyakoribb reggeli hibák. Kattintson!

Stresszesen nagy döntéseket meghozni hatalmas hiba - állítják amerikai kutatók, akik egy kutatás során kiderítették, hogyha idegesek vagyunk, akkor nem tudunk elég objektíven dönteni, és emiatt gyakran nem találjuk meg az optimális választ a kérdéseinkre. A nagyobb döntésekkel tehát érdemes megvárni egy olyan időszakot, amikor nyugodtabbak vagyunk és jobban átlátjuk a lehetőségeinket.

Ha stresszelünk, halogatunk is

Stresszes időszakban mindannyian hajlamosak lehetünk arra, hogy azokat a dolgokat, amelyektől idegesek leszünk, félretegyük vagy egyenesen ignoráljuk. Így egy rövid időre ugyan megszabadulhatunk a feszültségtől, de később fokozottan jelentkezhet a stressz. Próbájuk meg inkább kisebb részfeladatokra felosztani a tennivalókat, és tartsunk többször szünetet munka közben.

Apróságokon rágódunk

Ha idegesek vagyunk, akkor minden negatív apróságot felnagyítunk, és sajnos arra is hajlamosabbak vagyunk, hogy ezeken hosszú ideig rágódjunk, aggodalmaskodjunk. Egy 2013-as kutatás szerint az aggodalmaskodás jelentősen megnövelheti a szorongás és a depresszió kialakulásának esélyét. A szakemberek szerint a negatív történésekre adott válasz sokkal fontosabb és nagyobb hatással van ránk, mint az esemény maga, ezért valóban érdemes pozitívabban szemlélni a világot.

A szorongást, idegeskedést csökkenthetjük meditációval, relaxációval, de sokszor az is elég, ha feltesszük magunknak a kérdést: "tényleg olyan nagy hatással van ez a dolog az életemre, mint ahogy most érzem?"