Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Soha nem késő otthonunkat klimatizálni

Soha nem késő otthonunkat klimatizálni

LusiFer Klíma- és Villanyszerelő Bt.

LusiFer Klíma! A pokoli hőséget kerüld el már ma!

A LusiFer Klíma- és Villanyszerelő Betéti Társaságot Lusinszki Ferenc egyéni vállalkozóként alapította meg, feleségével, Annamáriával. Ferenc a szakmai részt irányítja, Annamária a marketingért és a megrendelésekért felelős. Az eredeti ötlet 6 évvel ezelőtt született mikor az első klímánk beépítésre került – fogalmaz a családi vállalkozás alapítója. – Annyira élveztük a nyári hűvös estéket és nappalokat a lakásban, hogy elhatároztuk: ezt népszerűsíteni kell, és megismertetni másokkal is ezt az érzést.

Klímaberendezések és hőszivattyúk forgalmazásával, beszerelésével, karbantartásával, javításával foglalkozunk. Valamint felmérjük ingatlanok hűtés-fűtés igényét és szaktanácsadást is nyújtunk. Villanyszerelőt sem kell külön keresni a gépek bekötéséhez, mert azt is azonnal elvégezzük.
Az ember és az állatok is ősidők óta próbálják valamilyen módon hűteni magukat: árnyékot kerestek, barlangba húzódtak. Szerencsére a 21. században már számos modern készülékből válogathatunk. Léteznek multiklímák, ami azt jelenti, hogy egy kültéri és több beltéri egységgel rendelkeznek. Választhatunk egyebek közt split klímát, légcsatornázhatót, vagy mobil klímát is.


Számos élethelyzetben lehet szükségünk klímára. Vágyhatunk rá saját magunk örömére, az izzadt párnák nélküli alvás elkerülésére. Az időseknek, betegeknek nagyban megkönnyíti mindennapjait a hűvös lakás, például nem nyomja úgy a mellkasukat a meleg a hőség idején, nem lesznek rosszul emiatt. Számukra télen is jó megoldás egy fűtő klíma, mert nem kell félni a hozzátartozóknak egy esetleges észrevétlen gázszivárgástól, vagy attól, hogy a kiskályha-ajtót a mama nyitva felejtette, miközben ég a tűz. A feleségem a várandóssága végén júniusban, mikor már mindenhol nyomta a baba, mindig a hűvös szobában tartózkodott, így könnyebben átvészelte ezt az időszakot, az elmondása szerint „kapott levegőt” és a lába sem dagadt annyira. Gyermekünk születése után is kellemes hőmérséklet volt a lakásban, ez nagyban segítette a baba nyugodt alvását is.
Nagyon fontos, hogy klímaberendezés beszerelése előtt kérjük ki szakember tanácsát, aki pontosan felméri otthonunk légköbméterét és az egyedi igényeket. Egy rossz helyre felszerelt, az ideálisnál kisebb teljesítményű klíma nem tudja megadni azt a komfortot, amit szeretnénk. Nem mindegy, hogy egy 20 négyzetméteres szobába 2,5–3,5 vagy 5 kilowattos gépet szerelünk be. Válasszunk olyan gépet, aminek biztosított az alkatrész-utánpótlása.

Döntsük el azt is időben, hogy a klímával fűteni is szeretnénk-e. Az átlagos klímák 0 fok külső hőmérsékletig fűteni is képesek. Ám ha keményebb télen is szeretnénk a készülékkel fűteni, mindenképp fűtésre is alkalmas klímát szereltessünk be. Tartsuk szem előtt a választásunknál, hogy a szakember elérhető legyen, ne csak a beszerelés, hanem a karbantartás, javítások alkalmával is.
Ezeket a tanácsokat betartva, jó eséllyel lesz egy kellemes, friss otthonunk, ahová a nyári hőségben is élmény bemenni.

LusiFer! Hívjál fel, ha klíma kell!
Telefonszámunk: +36 20 337 3001
E-mail címünk: lusinszki@gmail.com