MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Papírpalackban árusítják jövőre a Johnnie Walkert

Papírpalackban árusítják jövőre a Johnnie Walkert

szeretlekmagyarorszag.hu

Az újfajta palack alapanyaga olyan papír lesz, amely teljes egészében fenntartható forrásból származik.

A gyártó Diageo cég azt ígéri, hogy a világ első számú skót whiskyje ezentúl forradalmian új csomagolásban kerül a vásárlókhoz. Már a látványtervet is megmutatták.

Egyre több világmárka gondolkodik környezettudatosan. Nemrégiben például a Coca-Cola is bejelentette, hogy nagy erőkkel dolgozik a fenntartható csomagolási megoldások kidolgozásán.

A vállalat 2018-ban hirdette ki a Hulladékmentes Világ stratégiáját, melynek értelmében a cég többek között vállalta, hogy 2025-ig 100 százalékban újrahasznosíthatóvá teszi csomagolóanyagait, 2030-ig pedig a felhasznált csomagolóanyagok 100 százalékának megfelelő mennyiséget hasznosít újra.

De nem csak az üdítőital-piacon jelennek meg az újrahasznosított palackok. Most egy híres whisky-gyártó is emellett döntött. A Diageo jövőre 100 százalékosan műanyagmentes "üvegben" forgalmazza majd a Johnnie Walkert – adták hírül.

A brit gyártó közlése szerint az újfajta palack alapanyaga olyan papír lesz, amely teljes egészében fenntartható forrásból származó fából készül. Belül lebomló cellulóz borítja majd, a kupakját pedig alumíniumból készítik. A palack 2021 elején debütál a Johnnie Walkerrel, a világ első számú skót whiskyjével.