MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Nyomozós turistaprogram, vonatozással

Nyomozós turistaprogram, vonatozással

startlap.hu

A Napa-völgyi borvonaton gyilkosság után nyomozhatunk, mint Poirot.

Egy ötletes cég felfedezte a piaci rést a vonatos utaztatásban és bortúrákból szervezett az évek során tematikus utakat. Az utasok gengszteres, nyomozós, varázslatos világokba csöppennek a jegy megváltásával. Maguk is beöltöznek, s a játék részesei lesznek. Eközben megkapnak mindent, ami szem-szájnak ingere.

Tematikus vonatutak Magyarországon nem igazán léteznek, hacsak a gyermekvasutazást nem soroljuk ide. Ám a világ túlsó oldalán zakatolnak a vonatok, ahol kimondottan egyedi időutazáson vehetünk részt.

A Napa-völgyi borvonat – ez a hivatalos neve annak a járatnak, mely a világhírű kaliforniai völgyben zakatol végig. Az eredetileg a borbarátok számára indított túra az idők során átalakult, kiteljesedett, s mára hatalmas népszerűségnek örvend. Egyes időszakokban sörtúrán, december táján Mikulás utazáson vehetünk részt, ha jegyet váltunk.

Az időutazás akkor veszi kezdetét, amikor az utasok beöltöznek korabeli jelmezeikbe, s Poirot módra megpróbálnak megoldani egy gyilkossági ügyet, mely az egyik kocsiban történt – persze csak a képzeletükben.

Murder Mystery Company: ez pedig a neve a cégnek, mely egy eddig láthatatlan piaci rést fedezett fel, s vonatos szerepjátékkal vonzza a látogatókat Kaliforniába. Az első ilyen utat tavaly áprilisban szervezték meg, idén februártól indul a szezon.

Májustól kéthetente lehet jegyet foglalni a járatokra, s a játékra, melynek minden alkalma külön fantázianevet visel. A cég színészeket alkalmaz a nagyobb hatás kedvéért. Az utasok, akik a játék részei, időközben esznek-isznak, vagyis pazarul szórakoznak. A menüsorokat ismert szakácsok készítik el.

A gyilkosságos és gengszteres (Al Capone) tematikába befurakodott továbbá a „varázslatos világ” is, ahol a Harry Potter-őrültek lehetnek majd túlsúlyban. A jegyeket a cég hivatalos honlapján lehet megvásárolni.