MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Nyáron érkezik az elektromos Vivaro

Nyáron érkezik az elektromos Vivaro

autopro.hu

Az elektromos motor teljesítménye 100 kW lesz, az akkumulátor kapacitása pedig 50kWh lesz.

 

Az ár ugyan még nem ismert, azonban több technikai részletre fény derült már: az elektromos motor teljesítménye 100 kW lesz, az akkumulátor kapacitása pedig 50kWh lesz. Az autó végsebessége 130 km/h, hatótávolsága pedig 230 kilométer lesz.

Készül egy 75 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változat is, ennek a hatótávja 330 km lesz, az akkumulátor 27 helyett 18 modult tartalmaz, és ennél a kivitelnél az akku az autó alján helyezkedik el. Az Opel szerint egyik változat esetében sem befolyásolja a raktér méretét az akkumulátor, amire egyébként nyolc év és 160 ezer kilométer garanciát vállalt a gyártó.

Az új, elektromos Vivaro három méretben lesz elérhető: a legkisebb változat 4,6 méteres lesz, a leghosszabb pedig 5,3, köztük egy 4,95 méteres kivitel is lesz. A raktér kapacitása a kiviteltől függően 4,6-tól 6,6 köbméterig terjedhet.

A jármű legnagyobb terhelhetősége 1275 kilogramm, ami alig kevesebb, mint a Vivaro dízelüzemű változatáé. Az Opel szerint a Vivaro-e az egyetlen olyan, teljesen elektromos kisbusz a szegmensben, ami akár egy tonnáig is terhelhető és utánfutó is csatolható hozzá.

Az autó CCS rendszerrel tölthető, és a gyártó szerint akár 30 perc alatt 80 százalékra fel lehet tölteni az 50kWh kapacitású akkumulátort a megfelelő villámtöltővel – írja az Electrive.