MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Nem adja fel!

Nem adja fel!

senior.hu

Huszonöt alkalommal már elbukott, de újra felvételizik álmai egyetemére az 55 éves férfi.

Az 55 éves Liang Shi egy sikeres építőanyag-kereskedéssel foglalkozó cég tulajdonosa Kína Szecsuan tartományában. Elegendő pénze van ahhoz, hogy azt csinálja, amit szeretne, mégsem érzi teljesen elégedettnek magát.

Tinédzser kora óta arról álmodozik ugyanis, hogy eléri a célját és bejut a Szecsuáni Egyetemre. Ezért próbálja meg a felvételit újra és újra – idén már huszonhatodik alkalommal.

Még mindig elég energikusnak és fiatalnak érzi magát a tanuláshoz, nem esik nehezére, hogy a történelmet vagy a földrajzot magolja.

Liang Shi 1983 óta próbálja átugrani a lécet. Azóta csak 14 alkalommal hagyta ki a vizsgát munkahelyi elfoglaltságai vagy az azóta feloldott szabályok matt, például hogy nőtlennek vagy 25 év alattinak kell lenni. Az eddig elért legmagasabb pontszáma 400 volt a 750-ből.

Miután a természettudományokban rendre elhasalt, Liang ebben az évben humán tárgyakra és művészetekre váltott, abban a reményben, hogy így könnyebben juthat be a hőn áhított egyetemre. A kritikusok viszont azt hangoztatják, hogy most már a férfi memóriája is egyre csak romlik, ezért egyre rosszabb eredményeket ér majd el.

Liang Shi nem foglalkozik a szkepticizmussal, sőt, motivációként használja azt, szeretné bebizonyítani, hogy a károgóknak nincs igazuk. Annyira erős benne a vágy, hogy bekerüljön álmai iskolájába, hogy képes újra és újra nekirugaszkodni a vizsgának.

Kínában milliók versengenek azért, hogy bekerüljenek az ország topegyetemeire, ezért sokak szerint ezek a felvételi vizsgák a legnehezebbek a világon. A bejutási vizsgákat gaokao-nak nevezik és akár évekig készülnek rá a diákok.