Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 13.
Ida
Miért válasszunk kültéri parkettát?

Miért válasszunk kültéri parkettát?

spatrendonline.hu

Ha röviden kellene erre a kérdésre választ adni, akkor azt mondanánk, mert előnye a természetes kinézet.

Mint a beltéri változatoknál, itt is számos színből választhatunk, és többféle anyag is a rendelkezésünkre áll. Legtöbbször trópusi faanyagból készülnek, mert tömörségük, anyagszerkezetük ellenállóbbá teszi őket a nagyobb mennyiségű vízzel vagy a megnövekedett páratartalommal szemben. Ám figyelembe kell venni, hogy a trópusi faburkolatoknál a napsütés hatására változhat a szín. Hamar és könnyen reagálnak az UV-sugárzásra, így érdemes tisztában lenni azzal, milyen irányba történik ez a változás. Nem mellékes az sem, hogy már a falécek színárnyalatai is eltérőek, és a mintázatuk, erezetük is másfajták lehetnek.

Ám ha nem szeretnénk bajlódni a fa anyagából származó nehézségekkel, akkor a Fiberon Decking – mely egy különleges kültéri burkolóanyag – kiváló választás lehet. Előnye abban rejlik, hogy a műanyag és fa kompozit keverékéből készül, ezért szálkától, apró, éles kavicsoktól nem kell tartanunk. Medence mellett elhelyezve biztonságos burkolatot kapunk, amely talpbarát és nem csúszik.

 

Fontos tulajdonsága, hogy könnyen vágható, ezért az ívelt, kevésbé szabályos formájú területeket is könnyen lefedhetjük vele. Tömörségéből adódóan ellenálló: a súlyosabb kerti bútorok, grillkészülékek sem hagynak nyomot rajta, nem reped vagy törik. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit egy kültéri anyagtól elvárhatunk: színtartó, sem az UV-sugárzás, sem a szél vagy a csapadék nem tesz kárt benne, így bátran választhatunk az ipe, a rózsafa, a gesztenye és néhány szürkés tónus közül.