Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Mézben úszott az agrárminisztérium bejárata

Mézben úszott az agrárminisztérium bejárata

magyarmezogazdasag.hu

Elkeseredésükben teleöntötték mézzel az agrárminisztérium bejáratát.

Egy német méhészpár 2,5 tonna, glifozáttal szennyezett mézet borított Julia Klöckner agrárminiszter irodája elé tiltakozásképpen a német agrárkormányzat politikájával szemben.

A méhészek az ellen tiltakoztak, hogy a német agrárkormányzat még mindig megengedi a sokat vitatott glifozát gyomirtó hatóanyag használatát virágzó növényállományban, ezért öntötték tele mézzel a minisztérium bejáratát – számolt be róla a traktordemonstrációkat is szervező „Wir haben es satt!” (ami nagyjából annyit tesz: torkig vagyunk) néven futó egyesület.
A kezdeményezők azt kérik számon az agrárpolitikusokon, hogy a beporzó rovarok védelme és a családi gazdaságok létbiztonsága miért szorul rendre háttérbe a nagy agrárvegyipari cégek érdekei mögött.

Az érintett méhészpár, Sebastian és Camille Seusing egyébként mintegy 4 tonna mézről tudta meg a közelmúltban, hogy a megengedett szermaradék-határértéket 152-szeresen felülmúló mennyiségben tartalmaz glifozátot, így értelemszerűen nem értékesíthetik, az egyetlen lehetőségük a megsemmisítés. Ezzel az amúgy sikeres méhészetük fennmaradása is bizonytalanná vált.

A „Wir haben es satt!” aktivistái szombatra további demonstrációkat szerveznek.