MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Megérkezett az új magyar Suzuki S-Cross

Megérkezett az új magyar Suzuki S-Cross

totalcar.hu

Az előző modell alapjaira épül, mégis egészen friss jelenség a Suzuki SX4 S-Cross második generációja.

 

Az új modell tetővonala, és ablakkeretei ugyan elárulják, hogy szoros rokonságban áll az előző generációval, de az övvonal alatt teljesen átalakított formaterv mégis más karakterű lett. Az egyszerűbb felületek, a magasabb orr és a fényezetlen elemekkel szegélyezett sárvédőívek alapjaiban változtatták meg az autó karakterét. Így talán kisebb eséllyel riasztja majd el a potenciális vásárlókat, mint az előző generáció helyenként túlgondolt formaterve.

A frissített S-Crossban már csak turbós motorok vannak. Kiléphet a Vitara árnyékából.

Az autó méretei is jól jelzik az előddel fennálló szoros rokonságot. A 4,3 méteres hossz, a 2,6 méteres tengelytáv, az 1,78 méteres szélesség és az 1,58 méteres magasság lényegében változatlan, ahogy a csomagtér mérete sem változott: továbbra is 430 liternyi helyet kínál.

Műszaki szempontból sincs nagy változás az elődhöz képest: továbbra is egyetlen motorral folyik a gyártás, az 1,4 literes turbós négyhengeressel, amelyhez 48 voltos enyhe hibrid rendszer csatlakozik. A rendszer teljesítménye itt 130 lóerő, ami a fronthajtású változat esetében 9,5 másodperces gyorsulást eredményez 100 km/h-ra, és 195 km/h-s végsebességhez elegendő. A motorhoz kiviteltől függően hatfokozatú kézi vagy automata váltó, és első- vagy összkerék-hajtás csatlakozhat.

A Suzuki 120 g/km-es szén-dioxid-kibocsátást ígér, és a hasonló méretű konkurenciához képest alacsonyabb átlagos üzemanyag-költséget. A gyári adatok szerint az autó fogyasztása 5,3-6,1 liter lesz.

Az új SX4 S-Cross kétféle felszereltséggel készül majd: az egyszerűbb, a Motion is tartalmaz 7 hüvelykes érintőképernyős fedélzeti rendszert, fűtött üléseket, kétzónás klímát, LED-fényszórókat, kétzónás klímát és kulcs nélküli indítást. Az Ultra modellekbe 9 hüvelykes kijelző, navigáció, bőr kárpitozás, panoráma-üvegtető és 360 fokos parkolókamera is kerül. A színválaszték egyelőre hatféle árnyalatból áll: fehér, sötétszürke metál, vörös, kék, fekete és ezüst színben lehet majd rendelni a típust.

Itthon gyakorlatilag azonnal megkezdik az új modell értékesítését, az alapára 6,499 millió forint lesz.