MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Még több lóerő az új Ford-terepjáróban

Még több lóerő az új Ford-terepjáróban

hvg.hu

A két turbóval megfújt V6-os motorban sikerült még találni 86 eddig szunnyadó lóerőt.

A Ford nemrégiben kezdte meg az Egyesült Államokban gyártott terepjáró, a vadonatúj Bronco európai forgalmazását, és a hamarosan Magyarországon is elérhetővé váló típusból most egy új tuningverzió érkezett.

A Manhart munkatársai 335-ről 421 lóerőre növelték a 2,7 literes biturbó V6-os benzinmotor teljesítményét, a csúcsnyomaték pedig 563-ról 680 Nm-re emelkedett.

Viszonyításképp, az Európában hivatalosan nem forgalmazott Bronco Raptor csúcsmodell 3 literes biturbó V6-os egysége 424 lóerős, illetve 597 Nm-es produkciót ad elő.

A német tuningcég friss modelljének menetteljesítményei egyelőre ismeretlenek. A tízfokozatú automata váltós normál Bronco 6,7-7,2, a Bronco Raptor pedig 5,6 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100 km/h-ra.

A 22 colos egyedi felnikre szerelt 35 colos Renegade R7 terepgumikon gördülő különleges Bronco lassításáról 380 milliméteres féktárcsák és hatdugattyús féknyergek gondoskodnak.

A tekintetmágnes Sun Yellow fényezésű, hangos sportkipufogós, Alcantara belsős Bronco BC 400-ból mindössze 10 példány készül, az ár egyelőre ismeretlen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.