MENÜ
2024. június 14.
Vazul
Margó Fesztivál, irodalom a zöldben

Margó Fesztivál, irodalom a zöldben

24.hu

Bereményitől Grecsóig mindenki a zöldbe sereglik.

Több mint 40 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel várja a látogatókat csütörtöktől a 10. Margó Irodalmi Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A vasárnapig tartó négynapos fesztiválon zenés irodalmi esten mutatkozik be Závada Péter negyedik verseskötete, a Gondoskodás, pénteken pedig Vecsei H. Miklós és csapata Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelgő koncertszínházi előadása lesz látható – írják a szervezők közleményükben.

Szombaton este Dragomán György, Erdős Virág, Kardos-Horváth János, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szabó T. Anna, Színész Bob és Totth Benedek rendhagyó felolvasásokkal, zenével és slammel idézi meg az elmúlt egy évtized emlékeit. A fesztivál zárásaként vasárnap este színpadra lép a Rájátszás, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László, Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián együttese.

Szombaton és vasárnap a Városmajor és a környező utcák 20. századi történelméről mesél majd a Könyves Séták szervezésében Ács Dániel újságíró, valamint Finy Petra író és Laborczi Dóra újságíró, a Sztehlo-gyerekek voltunk című könyv szerzője. Emellett egész nap számos könyvbemutató közül válogathatnak az irodalombarátok. Az idei Libri irodalmi díjas Bereményi Géza és Grecsó Krisztián, valamint a 2020-as Margó-díjas Harag Anita mellett többek között Babiczky Tibor, Barna Imre, Bérczesi Róbert, Bojár Gábor, Fábián Janka, Keresztury Tibor, Kukorelly Endre, Orosz István, Perintfalvi Rita, Spiró György, Szvoren Edina, Varró Dániel is mesélni fog majd új könyvéről. A rendezvény látogatásához védettségi igazolvány szükséges.