MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Már 100 millió meleg vizes fenékspricnis vécéülőkén lehet trónolni Japánban

Már 100 millió meleg vizes fenékspricnis vécéülőkén lehet trónolni Japánban

telex.hu

Miért ilyen népszerű? Mert higiénikus és jó érzés használni.

A japán vécégyártó cégeket foglalkozó tömörítő ipari kamara büszkén adta hírül be, hogy a szigetországban üzembe helyezett meleg vizes fenékspricnis vécéülőkék száma átlépte a 100 milliót. De miként jutottak el ide a japánok?

A meleg vizes bidéfunkcióval ellátott vécék és vécéülőkék 1964-ben érkeztek meg Japánba, és ez alapjaiban változtatta meg az ország lakóinak fenékmosási szokásait. Először csak az egészségügyi intézményeket látták el ilyen eszközökkel, később megindult a hazai gyártás, termékfejlesztés, innováció is, majd széles körű reklámkampányok indultak a lakosság ösztönzésére. A beetetés sikeres volt, segítségével a hétköznapi háztartásokban egyre inkább rákaptak a spricnis megoldásra, de az átütő sikert egy 1982-es tévéreklám hozta el.
A gyártók azonban nem ültek a babérjaikon, folyamatos innovációkkal tették egyre vonzóbbá a fenékmosást. 2022-re a háztartások már 80 százaléka rendelkezik spricnis vécével, de az irodaházakban, bevásárlóközpontokban, szállodákban, vonatokon és pályaudvarokon is elterjedtek.


A japánok felmérték azt is, miért népszerű ez a termék. A leggyakoribb válasz szerint azért, mert higiénikus és jó érzés használni. A válaszadók 97 százaléka továbbra is szívesen használná a meleg vizes vécéspricnit, ami azt jelzi, hogy ha egyszer valaki rákapott, nehezen mond le róla. 82 százalékuk szerint a termék jól eltávolítja, amit el kell távolítson, minden második felhasználó szerint pedig egészen egyszerűen frissítő, jó érzés a meleg vizes tisztítás.
A meleg vizes spricni előtt még hatalmas távlatok állnak, az utóbbi időben Amerika, Európa, Ázsia és a Közel-Kelet sok országaiban is megnőtt iránta az igény, a piac évről évre növekszik. Magyarországon még ritka az ilyen szerkezet, mint maga a bidé is, de Európa több országában gyorsan terjed. Olaszországban egy ideje például lakásfelújításoknál már kötelező külön bidét is felszerelni a fürdőszobában. Ha olyan kicsi a helyiség, hogy a bidé nem férne el, akkor ki lehet váltani egy ilyen fenékmosós vécécsészével is.