MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
MAN lett a 2021-es Év Teherautója

MAN lett a 2021-es Év Teherautója

vezess.hu

Az MAN TGX nyerges vontatóját választották a 2021-es Év Teherautójának.

A döntést 24 európai szaklap, 24 szakújságírójából álló zsűri hozta meg. Idén rendhagyó módon a díjat online adta át az ITOY zsűri elnöke, Gianenrico Griffini (felső kép) Dr. Andreas Tostmannnak, az MAN Truck&Bus ügyvezető igazgatójának.

A zsűri tagjainak ez év februárjától volt lehetősége alaposan megismerni az új generációs TGX-et. Ennek alapján a szakemberek kiemelkedőnek ítélték meg a vezetési kényelmet, az új műszerfalat, illetve a műszeregység könnyű leolvashatóságát. Dicsérték az MAN Select “forgónyomó” kapcsolót is, amely alapvetően a multimédia rendszer könnyű és kényelmes kezelésére szolgál, mindamellett egyedülálló megoldásnak számít ebben a szegmensben. A zsűri hangsúlyozta, hogy az új kapcsolónak köszönhetően a vezetőnek sokkal kevesebb ideig kell figyelnie a multimédia rendszer digitális képernyőjét.

Szintén pozitívan értékelték a zsűritagok a fülke életminőségét, a hatékonyabb hajtáslánc vezérlést, a radar alapú kanyarodási és sávváltási asszisztenst, valamint az araszolási asszisztenst, amely nemcsak a járművezetőt tehermentesíti, hanem egyúttal a többi közlekedő számára is jelentősen fokozza a biztonságot.

Ahogy minden versenyt, úgy a 2021-es Év Teherautójának lebonyolítására is befolyással volt a koronavírus-járvány, a zsűri tagok utazását ugyanis sok esetben hátráltatták a különböző utazási korlátozások. Az idei díj a szintén februárban bemutatott új Volvo FH és MAN TGX között dőlt el.