Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Konyhapadló: elegáns, praktikus, különleges

Konyhapadló: elegáns, praktikus, különleges

elle.hu / Kovásznai-Szász Réka

Íme néhány inspiráló megoldás a konyhába.

A konyhapadló legtöbbször egy méltatlanul elhanyagolt felület, aminek dizájnját feláldozzák a praktikum és tisztíthatóság oltárán. De nem kell feltétlenül így lennie! Válassz olyan konyhapadlót, ami illik a főzési szokásaidhoz, az ízlésedhez és a többi kapcsolódó helyiség hangulatához is! Nem lehetetlen, 

1. Fa, az örök klasszikus. Meleg hatású, elegáns és időtálló. A fapadlóval nem lehet melléfogni. Megfelelő kezeléssel pedig könnyen tisztítható és tartós.

2. Becses márvány. A márványpadló ugyan kényes és rendszeres gondozást igényel, de olyan luxust ad a konyhának, amit egyik másik burkolat sem.

3. Sakktábla. A fekete-fehér kockás padló egyszerű, mégis rendkívül kifinomult alapot ad egy konyhának.

4. Sorminta. A nagy ismétlődő mintás padló, ritmust és vidám hangulatot visz a konyhába. A minta színeihez passzoló konyhaszekrények pedig tökéletes harmóniát teremtenek.

5. Játékos terrazzo. A terrazzo padló teli van meglepetéssel, szó szerint rejtett ékkövekkel. Bármilyen konyha padlójába játékosságot és egyediséget visz.

6. Rusztikus terrakotta. A mázas terrakotta konyhapadló legnagyobb előnye, hogy ápol és eltakar. Nem látszanak rajta a foltok, felverődések, repedések, csak még rusztikusabbá teszik.

7. Halszálka parketta. Nem hagyományos konyhapadló, de egy egybenyitott nappali-konyha-étkezőben megúszhatunk vele egy burkolatváltást, a halszálka minta pedig izgalmas mintát vihet a térbe.

8. Csiszolt beton. Egyszerűen nagyszerű megoldás a csiszolt beton konyhapadlónak. Egységes és letisztult, ráadásul tartós és könnyen karbantartható.

9. Drámai festett fa. Ha vinnél egy kis drámát, mélységet a konyhádba, a sötétre festett fapadló megteszi a hatást. Ezt a konyhát a sztár lakberendező Kelly Wearstler tervezte Cameron Diaz otthonába, ahol a sötét padló tökéletesen kiegészíti a zöld szekrényeket és arany falat.

10. Travertin patchwork. A különböző színű travertin darabokból összeállított konyhapadló biztosan ellopja a show-t a konyha többi részétől. Ez a szép puzzle összefogja és kiemeli a konyhabútor, a falburkolat, de még a fogantyúk színeit is.