MENÜ
2024. február 23.
Alfréd
Kigyulladt a brüsszeli World Trade Center egyik toronyháza

Kigyulladt a brüsszeli World Trade Center egyik toronyháza

travelo.hu • fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

A felújítás alatt álló épületben csak néhányan tartózkodtak, a tűznek nincsenek sérültje.

Tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) egyik toronyházának technikai helyiségében csütörtök délután, a felújítás alatt álló épületben néhány munkáson kívül mások nem tartózkodtak, a tűznek nincsenek sérültjei – írja az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap alapján.

A napilap információi szerint a tűz a belga főváros északi pályaudvara melletti üzleti negyedben álló toronyház 27. emeletén egy technikai helységben keletkezett. A felújításhoz előkészített szigetelőanyag kapott lángra.

A koronavírus-járvány miatt üresen álló épületet felújító vállalat munkásai épségben el tudták hagyni az épületet. A tűz oltását nehezítette, hogy a munkálatok miatt az épület vízvezetékeit elzárták, a kiérkező tűzoltóknak utcai tűzcsapokról kell vizet vezetniük a magasban felcsapó lángok eloltására.

Az oltási munkálatok megkönnyítésére az állványzathoz használt emelőszerkezeteket a felújítást végző vállalat a tűzoltóság rendelkezésére bocsátotta. A környéken sűrű füst gomolyog, de senki nincs életveszélyben – írta a lap.