MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Kézi-Eb: a magyar csapat középdöntős programja

Kézi-Eb: a magyar csapat középdöntős programja

m4sport.hu

Íme a magyar csapat programja a kézi-Eb középdöntőjében.

A csoportjából simán továbbjutott a férfi kézilabda-válogatott az Eb-n, a középdöntőben viszont már igazi nagyágyúk következnek.
A magyar férfi kézilabda-válogatott Montenegró és Szerbia legyőzésével már két fordulót követően bejutott a középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. Így az Izland elleni meccsnek csak az volt a tétje, hányadik helyen lépnek tovább és hány ponttal kezdik meg további szereplésüket Lékaiék, miután a csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, és magával viszi a másik továbbjutóval szembeni eredményét.

Chema Rodríguez együttese pazar teljesítményt nyújtva végül 33-25-ös győzelmet aratott, így története során először hibátlan teljesítménnyel, első helyen jutott tovább a csoportkörből és két ponttal kezdi a középdöntős küzdelmeit.

A magyar érdekeltségű C csoport végeredménye a 2024-es férfi kézilabda-Eb-n
Az már az esti mérkőzések előtt biztos volt, hogy mellettünk és Izland mellett az A csoportból a németek és a franciák, a B-jelű négyesből pedig a horvátok biztos továbbjutók, így csak egy hely volt kérdéses, melyről a Spanyolország-Ausztria meccs volt hivatott dönteni.

Ezen az osztrákok az utolsó pillanatokban egyenlítve 33-33-as döntetlent játszottak a legutóbbi négy Eb-n döntős spanyolokkal, és csoportjuk második helyén zártak, míg Dujshebaevék ezzel az eredménnyel kiestek.

A magyar csapat tagjai a Himnuszt éneklik a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Izland – Magyarország mérkőzése előtt (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Így a magyar együttes a folytatásban január 18-án Ausztria ellen játszik, két nappal később pedig Horvátországgal találkozik. Újabb két nap elteltével a házigazda Németország lesz az ellenfél, majd a Franciaország elleni mérkőzéssel zárja a középdöntős küzdelmeket. Az M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi középdöntős találkozót közvetíti.

január 24., szerda:

középdöntő, 4. (utolsó) forduló:
I. csoport (Köln):

15.30 – Ausztria – Izland (M4 Sport) >>>
18.00 – Franciaország – Magyarország (M4 Sport) >>>
20.30 – Németország – Horvátország (M4 Sport) >>>

A kölni középdöntős csoport állása:

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, melyen a magyar csapat helye már biztos.