MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Kapcsolatunk a világgal: appok korszaka

Kapcsolatunk a világgal: appok korszaka

24.hu

Még sose töltöttünk le ennyi appot.

A Sensor Tower új jelentése szerint 2020 második negyedévében az okostelefon-tulajdonosok közel 38 milliárd alkalommal töltöttek le alkalmazásokat. Ilyen magas számra korábban még sosem volt példa, gyakorlatilag rekordot döntött a negyedév.

Mind az Apple, mind a Google áruháza kimagasló időszakot zárt: az App Store-ból letöltött 9,1 milliárd alkalmazás 22,6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, míg a Play áruház esetében 34,9 százalékos ugrás a 28 milliárdos letöltött alkalmazás. Összesítve 31,7 százalékkal nőtt a letöltött appok száma 2019. második negyedéve óta.

Nem olyan meglepő, hogy az App Store letöltési listájának első helyezettje a Zoom lett, hiszen a járvány alatt minden korábbinál több felhasználó szorul rá a videóhívások bonyolítására. Az appot közel 94 millióan telepítették a második negyedévben, amivel túlszárnyalta a TikTok korábbi 67 milliós rekordját. A Google Play áruházban 200 százalékot nőttek a Zoom letöltési számai 200 millióra, de ott egyelőre megdönthetetlen a TikTok.