MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Jön a Hilux sportváltozata

Jön a Hilux sportváltozata

autonavigator.hu

A Toyota Hilux típusfrissítése az izgalmas GR Sport modellt is elhozza majd.

Még az idén felfrissül a Toyota Hilux, ám az újdonságok a lemezek alatt érkeznek, hiszen a pickup már átesett egy, a külsőt is érintő ráncfelvarráson. Az egyik fontos változás, hogy a személyautókból ismerős vezetőtámogató rendszerek (például a gyalogosészlelés, a sávelhagyásra figyelmeztetés, és a jelzőtábla-felismerés) mellett a kapcsolódási szolgáltatásokkal is felzárkózik a platós. Android Auto és Apple CarPlay kompatibilitással bővül, a fedélzeti multimédiás rendszer. A friss Hiluxokban valószínűleg nagyobb átmérőjű érintőképernyők kapnak helyet, illetve az online szolgáltatások terén is fejlődik, többek között a forgalom-információs navigációval és a wifi hotspottal.

Az előzetes infók alapján a motorhoz is hozzányúlnak a tervezők. A 2,8 literes, négyhengeres dízel hajtáslánc erejét a jelenlegi 177-ről akár 200 lóerő fölé is tornázhatják, ráadásul megjelenhet az európai piacon is, ahol jelenleg csak a 2,4 literes, 150 lóerős dízelmotorral forgalmazzák a Hiluxot. A nagyobb motor pedig a GR Sprot változatot is hajthatná, bár meg nem erősített információk szerint ebbe a modellbe egy V6-os dízelt szán a Toyota. Ezt a motort egyébként a Land Cruiser új generációjához fejlesztik, amelyet 2021-ben terveznek bemutatni. Ha igazak az információk, ez lehet a legerősebb, dízelmotoros sport-pickup Európában, hiszen a pletykák szerint 270 lóerősre faragják.

A Hilux távolabbi jövőjében szerepel még a hibrid hajtáslánc, legkésőbb 2025-re bizonyosan megjelenik a kínálatában, addigra már az új generációban.