MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Itt az új Opel Insignia

Itt az új Opel Insignia

hvg.hu

A francia PSA-konszern által nemrégiben felvásárolt német márka felfrissítette a VW Passat és a Ford Mondeo egyik fő riválisát.

Az Opel 2008-ban a Vectra utódjaként dobta piacra az első Insigniát, melyet aztán 2017-ben váltott a teljesen új fejlesztésnek tekinthető második generációs kiadás. És most ez utóbbi kapta meg az első ráncfelvarrását.

A nagyközönség által először a januári Brüsszeli Autószalonon megtekinthető újdonságot elsősorban a szélesebb hűtőmaszkjáról, az átdolgozott lökhárítójáról, illetve a karakteresebb fényszórójáról lehet felismerni. Immár alapáron jár a LED-es lámpa, felár ellenében pedig a korábbiaknál több LED-del operáló mátrix fényszóró is rendelhető.

Az Android Auto és Apple Carplay támogatás mellett említést érdemel a továbbfejlesztett, valós idejű közlekedési információkkal szolgáló navigációs rendszer, illetve a kibővített tudású vezetéstámogató arzenál.

Új motorok is érkeznek, azonban ezzel kapcsolatban egyelőre nem közölt részleteket a gyártó. A szedán és kombi változatban készülő Insigniát alapvetően 4 hengeres benzines és dízel egységekkel szerelik majd, és egyes források szerint az Astrából már ismerős új 3 hengeres erőforrásokat is megkapja a modernizált típus.