Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Hőszigetelt falra varázslatos kültéri burkolatot

Hőszigetelt falra varázslatos kültéri burkolatot

lakberinfo.hu

A beton egy formázható, sokoldalú anyag, melynek segítségével funkcionális és esztétikus megoldásokat hozhatunk létre.

Éppen ezért nagy érdeklődést vált ki a szakemberekből, építtetőkből. Az Otti Manufactura egyedülálló kültéri megoldásai bátran alkalmazhatók hőszigetelésre ragasztva, a polisztirol lemezekkel szigetelt házak esztétikai felöltöztetésére, legyen az homlokzat, lábazat vagy éppen ajtó-ablak díszítése.

Ha úgy dönt, hogy kő, vagy kőhatású burkolatot szeretne, akkor a hőszigetelés felrögzítését 9-12 fémtárcsás dübellel végezzük el négyzetméterenként. A dryvitháló rögzítése, és teljes glettelése két rétegben történjen, közötte a már említett dübelezéssel. A burkolatok - a segédanyagokkal együtt - a 40-60 kg/ m2 tömeg- tartományba férjenek bele. Természetesen a sarokelemeknél ennél néhány kilóval nehezebb össztömegre számíthatunk, így a rögzítés sűrűségénél ezzel kell kalkulálni.

Az S1 jelölésű, fokozott terhelhetőségű flexibilis ragasztóhabarcsok (esetleg ennél fokozottabb prémium segédanyagok- mint az Extraflex, S2 ) kiválóan megfelelnek a ragasztás során. Mivel a burkolat installálása közben nincsen mód a felületi egyenetlenségek javítására, fokozottan ügyelni kell a megfelelően sík fogadófelület meglétére. Az Otti burkolatok ragasztását kültéri, flexibilis (C2 TE S1) burkolatragasztóval kell felragasztani, kétoldali ragasztófelhordással (fogadó + lap), a kültéri ragasztás általános szabályai szerint. A ragasztóhabarcsot 45 fokban kell fogazott glettvassal elhúzni, a burkolatra pedig egy kontakt réteget felhordani. Ezt követően a burkolatot a felületre nyomjuk és enyhén eltoljuk. ( A ragasztóhabarcs lehet: Sorell MaxiFlex S1, Emelt minőségű reodinamikus flexragasztó, vastagágyazású ragasztóhabarcs).

Fugázáshoz speciális rusztikus hatású Sorell kőfugázót használjunk, a kő- vagy betonburkolat színéhez megfelelő színben. Érdemes a bekevert fugaanyagot egy kinyomózsák segítségével a kövek közötti résekbe juttatni, mert így a burkolat, és fal közt kialakuló légkamrákat is alaposan kitölti az anyag.
Amennyiben száradás után az elvárt fugázási összképet kaptuk, akkor következhet az impregnálás! A Sorell Wall Protection tökéletes por- és víztaszító impregnáló anyag, mely nem mélyíti el a színeket, és megmarad a burkolóanyag rusztikus, matt hatása.