MENÜ
2024. árpilis 17.
Rudolf
Hogyan telepíts erdőt? Digitális tanagyag – nem csak diákoknak!

Hogyan telepíts erdőt? Digitális tanagyag – nem csak diákoknak!

magyarmezogazdasag.hu

Animációs tananyaggal segítik az erdészeti ismeretek elsajátítását.

Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára, amelyek az erdészeti szakközépiskolai tananyag erdősítésekkel kapcsolatos fejezeteihez nyújtanak hasznos kiegészítést.

Az online elérhető segédlet az Agrárminisztérium támogatásával jött létre az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány megbízásából – olvasható a fataj.hu-n.
A néhány perces videók összefoglalják az új erdők létesítésének és a meglévő erdők megújításának lépéseit a csemetetermeléstől kezdve a kézi és gépi talaj-előkészítés és ültetés különböző módszerein át az erdősítések befejezésének hatósági ellenőrzéséig.

A videók fontos mérföldkövek a digitalizáció területén és főként most, a jenlegi járványhelyzetben jelenthetnek segítséget a gyakorlati oktatásban. A tízrészes tananyag-animációs sorozat a magánerdő-tulajdonosok és az erdőtelepítésekre pályázó önkormányzatok számára is hasznos segítség lehet az erdőben folyó munkák folyamatának megismerésére.

Az Agrárminisztérium támogatásával készült korszerű tananyag-segédlet bárki számára szabadon elérhető az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján, valamint az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Facebook oldalán, de itt is megtekinthetőek.